2.6 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Vozil več kot dvakrat prehitro!

Policisti Policijske postaje Ptuj, na “kritičnem odseku” glavne ceste med Hajdino in Slovensko Bistrico, permanentno vsak dan izvajajo aktivnosti nadzora cestnega prometa s poudarkom na ugotavljanju tistih kršitev, ki so najpogosteje vzrok prometnim nesrečam z najhujšimi posledicami.

 

V ta namen z različnimi oblikami dela nadzirajo in ugotavljajo prekoračitve največjih dovoljenih hitrosti na tej cesti izven naselja. Včeraj, ob 8.08 sta policista PP Ptuj križišču te glavne ceste z regionalno cesto za Rače, kjer je hitrost s postavljenim prometnim znakom omejena na 70 km/h, z laserskim merilnikom hitrosti vozniku izmerila hitrost 146 km/h. Kršitelju, 37-letnemu Ptujčanu, vozniku osebnega avtomobila znamke VW Passat, ki je vozil s hitrostjo 146 km/h, sta policista začasno odvzela vozniško dovoljenje, prepovedala nadaljnjo vožnjo in vozniško dovoljenje skupaj z obdolžilnim predlogom poslala na Okrajno sodišče na Ptuju.

Na tem odseku glavne ceste v lanskem letu v prometnih nesrečah umrlo pet ljudi, opozarja policija.

Policisti PU Maribor so v času od 7. ure včeraj, do 7. ure danes, prejeli obvestilo in obravnavali kar 6 požarov. V večini primerov je šlo za travniške požare, pri katerih materialna škoda resda ni velika, ampak ne smemo pozabiti, da gre zahvala za to, da ni večja, v veliki meri gasilcem. Ti se venomer hitro odzovejo, vendar se ob neugodnih vetrovnih razmerah lahko takšni požari kaj hitro spremenijo v prave katastrofe. Na to nas nenehno opominjajo prizori požarov v tujini, pa tudi iz našega krasa oz. primorja. Še kako sveže so tudi posledice požara, ki je divjal v okolici Splita.

Zato tudi mi opozarjamo, da je po vsej Sloveniji razglašena velika požarna ogroženost. V naravnem okolju je poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, kuriti kresove, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, zunaj pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete. Policisti bodo kršitve prepovedi dosledno sankcionirali.

Zadnje novice

Sorodne vsebine