13.5 C
Ljubljana
četrtek, 8 junija, 2023

Vozil pod vplivom prepovedanih drog

Piše: P.T.

Sevniški  policisti  so  bili 17. 2. nekaj pred 9. uro obveščeni o prometni nesreči pri Zavratcu. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 71-letna  voznica  osebnega  avtomobila  izgubila  oblast  nad vozilom, zapeljala preko  nasprotnega voznega pasu in z vozilom obstala na brežini. Huje poškodovano voznico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in odklonil preizkus

Nekaj  po  20.  uri  so  policisti PP Metlika v Rosalnicah ustavili voznika osebnega  avtomobila  VW  polo.  Med  postopkom  so  ugotovili, da 28-letni kršitelj  nima  veljavnega  vozniškega  dovoljenja. Zaradi suma vožnje pod vplivom  alkohola  so mu odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil.  Avtomobil  so  zasegli,  zoper  njega uvedli hitri postopek in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Na mejni prehod pod vplivom alkohola

Na  mejni  prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila  Audi  A3  slovenskih  registrskih  oznak. Policisti so opravili kontrolo  in  ugotovili,  da 41-letni voznik vozi v času, ko se mu izvršuje ukrep prepovedi vožnje, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,35 miligramov alkohola.  Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Vozil pod vplivom prepovedanih drog

Sevniški  policisti  so  nekaj  pred 21. uro med kontrolo prometa v Sevnici ustavili  19-letnega  voznika  osebnega avtomobila in mu zaradi suma vožnje pod  vplivom prepovedanih drog odredili preizkus, ki je potrdil prisotnost prepovedanih  drog. Odredili  so  mu  tudi  strokovni  pregled, vendar je opravljanje   pregleda   odklonil.   Odvzeli  so  mu  vozniško  dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in napisali obdolžilni predlog.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine