4.8 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Vozil pod vplivom drog

Piše: P.T.

V Bertokih je nekdo iz kovčka na motorjem kolesu ukradel motoristično čelado in mobilni telefon znamke Apple, iphone. Lastnik je oškodovan za 500 evrov.

Ob 13.40 je v Brezovici pri Hrpeljah 23-letni državljan BiH, ki stanuje pri Pivki, s kombijem zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal desno s ceste in trčil v električni drog. Izdan mu je bil plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti po 45. čl. 10/1 ZPrCP.

Popoldan v eni od koprskih trgovin 48-letna ženska ni upoštevala navodil NIJZ (ni si razkužila rok in je nepravilno nosila masko – pod nosom). Sledi ji plačilni nalog po 89/1 ZZasV-1 in 57/1-14 ter po zakonu o nalezljivih boleznih.

V Kopru so 28-letnemu vozniku osebnega avtomobila odredili preizkus alkoholiziranosti (0,00), zatem pa še opravili hitri test na droge, ki je bil pozitiven. Odrejen mu je bil strokovni pregled, sledi obdolžilni predlog.

Na  našem  območju  so  bili štirje požari. V Luciji je zagorela trava, pri Pučah  se je zaradi kurjenja grmičevja in trave ogenj razširil še v gozd, v Vrhpolju  je  zagorelo  na  odpadni  deponiji  vejevja,  v  Portorožu pa je popolnoma zgorela plastična kanta za smeti.

Zadnje novice

Sorodne vsebine