13.9 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Vozil pod vplivom alkohola, kokaina in amfetaminov

Gorenjski prometni policisti so v petek pozno zvečer na avtocesti na Barju z ljubljanskimi kolegi obravnavali voznika, ki se je prometni kontroli z različnimi manevri in nezanesljivo vožnjo izogibal vse od Torovega, kjer so ga policisti začeli ustavljati na podlagi prijave nezanesljive vožnje.

 

Voznik je na daljši razdalji mnogokrat nezanesljivo menjal prometne pasove ter zaviral, spreminjal hitrost vožnje od minimalne tudi do 200 km/h, izvajal nenadne premike, se na avtocesti ustavil in potem speljal ter se z različnimi manevri zelo očitno izogibal ustavitvi. Na Barju ga je več policijskih patrulj prisilno ustavilo s skupinskim zmanjševanjem hitrosti in potiskanjem ob rob avtoceste. Vdal se je šele, ko so ga policisti v to prisilili.

Voznik ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, pozitivna pa sta bila preizkusa na alkohol in prepovedane droge. Elektronski alkotest je pri njem pokazal rezultat 0,68 mg/l alkohola, hitri test na prepovedane droge pa na prisotnost kokaina in amfetaminov. Voznik je v vozilu prevažal tri potnike. Enemu od njih so policisti zasegli tudi manjšo količino prepovedane droge.

Do ogrožanja ostalih udeležencev v prometu zaradi zelo dobro opravljenega dela policistov pri ustavljanju ni prišlo. Prav tako ni nastala materialna škoda na vozilih. Proti vozniku postopek še poteka. Osebni avtomobil so mu zasegli.

Tudi v petek pa so prometni policisti že opoldan iz prometa izločili voznika, ki je bil na hitrem testu na prepovedane droge pozitiven na konopljo in amfetamine. Manjšo količino prepovedane droge so mu tudi zasegli. Iz prometa je bil izločen. Proti njemu poteka prekrškovni postopek.

Zadnje novice

Sorodne vsebine