11.8 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Vozil pijan kot čep, avto pa ni bil registriran

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 50-ih nujnih primerih in na številko 113 prejeli 187 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Šentjerneju so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov. Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, požara in nezakonitih prehodov državne meje.

 

Policisti PP Šentjernej so okoli 20. ure ustavljali voznika, ki je vozil osebni avtomobil, na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic. Kršitelj   znakov   policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo in v okolici Šentjerneja zapeljal s ceste, kjer je z vozilom obstal. Policisti so 54-letnemu vozniku zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti   odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. Neregistriran in nezavarovan avtomobil so mu zasegli in o številnih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V naselju Potok na območju Straže je v večernih urah neznanec izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je zlatnike in povzročil za okoli 5000 evrov škode.

Zadnje novice

Sorodne vsebine