10.9 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Vozil je po nasprotni strani avtoceste

Danes ob 2.24 so koprski policisti dobili informacijo, da skozi tunel Markovec, po cesti proti Izoli, vozi v obratni smeri, torej proti Kopru, osebni avto Clio. Policisti so ustavili 24-letnega državljana Hrvaške in BiH, ki začasno stanuje v Sloveniji. Sledi mu obdolžilni predlog in začasni odvzem vozniškega dovoljenja.

 

V petek ob 21. uri je na Partizanski ulici v Sežani nekdo z osebnim avtomobilom na prehodu za pešce zbil 15-letno peško, zatem pa odpeljal. Če je kdo videl prometno nesrečo, prosimo, da čim prej pokliče na 113 ali na anonimni telefon 080 1200 in policistom pomaga s podatki.

V Portorožu so ponoči policisti zasegli avto 24-letniku, ki mu je potekla veljavnost vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog. Koprski   policisti   ustavili 29-letnega voznika osebnega avtomobila. Ugotovili so, da nima vozniškega dovoljenja, alkotest pa mu je pokazal 0,44 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ponoči so policisti v Piranu poostreno nadzirali promet. Odredili so 14 preizkusov alkoholiziranost, eden je bil pozitiven (0,69 mg/l). Vozniku sledi obdolžilni predlog.

Zvečer so policisti v Luciji zasegli osebni avto 36-letni voznici, ki nima vozniškega dovoljenja. Sledi ji obdolžilni predlog. V noči s petka na soboto so policisti na območju PU Koper poostreno nadzirali promet. Z alkotestom so preizkusili 94 voznikov. Štirim je alkotest pokazal manj kot 0,52 mg/l, dvema pa več kot 0,52 mg/l.

V Kopru je padel 34-letnik z mopedom znamke Piaggio ZIP 25 in se lažje poškodoval. Vozil je po kolesarski stezi po Ferrarski ulici, ko je z mopedom želel zapeljati na pločnik, mu je pri vožnji čez manjši robnik spodneslo prednje kolo in je padel. Z njim je bil opravljen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0.78 mg/l. Pri tem je izjavil, da je užival alkohol po prometni nesreči, zato mu je bil odrejen strokovni pregled, katerega pa je odločno odklonil.

V petek ob 15. uri je 32-letni voznik iz Sežane peljal od Senožeč proti avtocesti. Zaradi neprilagojene hitrosti ga je zaneslo izven vozišča, nato ga je ponovno vrglo na cesto in v brežino. Na kraju se je lažje poškodoval, alkotest pa mu je pokazal 0,65 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Sledi mu obdolžilni predlog.

Zadnje novice

Sorodne vsebine