7.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Volkovi na Blokah pokončali žrebička! Njegovi preživeli mami od stresa iz vimen teklo mleko!

Volkovi so ponovno napadli živino v Stari vasi na Blokah. Tokrat je njihova žrtev postal žrebiček, še enega žrebička in dve kobili pa so poškodovali. Ker so domačini obupani in naveličani podobnih prizorov, apelirajo na aktivistko za pravice živali in nasprotnico odstrela zveri Jagodo Tkalec, naj jim ona molze kobilo, da ne dobi vnetja vimen oziroma mastitisa.

Po sprejetju interventnega zakona o odstrelu medvedov in volkov se napadi na živino ne umirjajo. Še več, nedavno sta žrtvi postala celo dva človeka, ki ju je napadla medvedka z mladiči, toda k sreči sta oba preživela bližnje srečanje, ki bi se lahko končalo tudi bistveno bolj tragično.

Danes ponoči so volkovi v ogradi napadli čredo konj v Novi vasi na Blokah in si za obrok privoščili mladega žrebička, še enega in dve kobili pa so poškodovali, vendar naj bi bili vsi trije konji zunaj življenjske nevarnosti..

Kot smo izvedeli od domačinov, je kobila, ki je izgubila žrebe, pod takšnim stresom, da ji iz vimen uhaja mleko, bojijo se tudi da bo izgubila žrebička, ki ga še nosi v sebi, saj je breja. Ker so obupani in naveličani podobnih prizorov, apelirajo na aktivistko za pravice živali in nasprotnico odstrela zveri Jagodo Tkalec, naj jim ona molze kobilo, da ta ne dobi vnetja vimen oziroma mastitisa.

C. Š./Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine