16.2 C
Ljubljana
četrtek, 23 septembra, 2021

Vlomljeno v bencinski servis in ukradli cigarete

V Kranju je storilec v ustanovi za oskrbo in iz sobe iz zaklenjenega predala odtujil manjši znesek denarja. Danes ponoči pa je bilo na Ljubljanski cesti v Kranju vlomljeno v bencinski servis in odtujene cigarete.

Poskus.

Kranjski policisti so včeraj dopoldan v Šenčurju obravnavali prijavo poskusa drzne tatvine iz stanovanjske hiše. Dogodek se je odvijal po znanem »scenariju«. Pred stanovanjsko hišo so se pripeljale tri osebe.

Eden je pozvonil na vratih in s starejšo občanko začel pogovor ter jo zamotil s spraševanjem o različnih stvareh. To je izkoristil drugi storilec, ki je vstopil v hišo in jo začel pregledovati, ko ga je lastnica zalotila. Po dejanju so s kraja pobegnili. V povezavi z dejanjem je bil opažen osebni avtomobil karavan izvedbe ljubljanskega registrskega območja. Lastnica ne pogreša ničesar.

Žrtve drznih tatvin so običajno starejše osebe. Pazite, ko neznanci z vami na domu začnejo pogovor. Neznance držite na razdalji in z njimi ne bodite preveč domači. Lahko jih tudi odslovite. V kolikor se osebe izdajajo za serviserje, izvajalce del ipd., svetujemo, da vedno zahtevate na vpogled osebni dokument ali delovni nalog. V primeru drznih tatvin vas bodo vedno poskušali tudi zvabiti stran od vhoda v hišo. Ne pustite se zavesti.

Vzemite njihove kontaktne podatke in ponudbo v miru in na samem preverite, njim pa morebiti odgovorite, da jih boste o vsem obvestili. Ob tem bodite pozorni na videz teh oseb, na njihova oblačila, govor, posebnosti ter vozilo s katerim so se pripeljali – znamko, barvo, tip in registrsko številko. Sumljiva ravnanja takoj prijavite na interventno številko policije 113.

Zadnje novice

Sorodne vsebine