23.4 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Vlomili v kiosk in v hišo

V zadnjih 24 urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 160 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 46 dogodkov, s področja javnega reda in miru 44 dogodkov in s področja prometne varnosti 60 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 9 tatvin, 7 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in dve poškodovanji tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 13 prometnih nesreč z materialno škodo in 6 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov so policisti zasegli 5 vozil.

S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 9-krat na javnem kraju in 2-krat v zasebnem prostoru.

Policisti so na območju PU Ljubljana obravnavali sedem vlomov, od tega je v treh primerih ostalo pri poskusu.

Včeraj zvečer, nekaj pred polnočjo, smo bili obveščeni o vlomu v kiosk s hitro prehrano v Kamniku. Neznani storilec je vlomil skozi vhodna vrata in iz blagajne odtujil denar. Nastalo je za nekaj sto evrov škode.

Včeraj okrog 8. ure so policisti PP Domžale obravnavali vlom kioska v Domžalah. Neznani storilec je prek noči vlomil skozi prodajno okno, iz notranjosti pa je odtujil cigarete. Točna ocena odtujenih predmetov bo znana po popisu blaga.

V Zbiljah so neznanci vlomili v hišo, iz katere so odtujili bančno kartico, v okolici Ihana pa so iz hiše odtujili nakit.

Danes, nekaj po 2. uri, je bila PU Ljubljana obveščena o vlomu v prostore lekarne v Ljubljani. Po prvih ugotovitvah iz notranjosti naj ne bi bilo ničesar odtujenega. Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

Včeraj zvečer okoli 20.45 je bila PU Ljubljana obveščena o prometni nesreči na dolenjski avtocesti od Ivančne Gorice proti Ljubljani, kjer je voznica osebnega avtomobila Kia zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubila nadzor nad vozilom in zapeljala z vozišča. Vozilo je obstalo na strehi. V vozilu so bili še trije potniki, vsi skupaj so po podatkih policije utrpeli lahke telesne poškodbe. Z reševalnim vozilom so bili odpeljani v UKC Ljubljana. Zoper povzročiteljico bo izveden ustrezen ukrep.

Včeraj okoli 13. ure se je se je v križišču Zasavke in Brnčičeve ulice pripetila prometna nesreča med motoristom in voznikom osebnega vozila Kia. Ugotovljeno je bilo, da je do nesreče prišlo zaradi neupoštevanja pravil prednosti v križišču s strani voznika vozila. Motorist je v nesreči utrpel lahke telesne poškodbe.

Včeraj okoli 20.30 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v križišču Dunajske in Štajerske ceste, v kateri sta bila udeležena pešec in voznik kombija MB Vito. Z ogledom kraja nesreče in zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da voznik pri zavijanju levo ni dal prednosti pešcu, ki je pravilno prečkal prehod za pešce. V nesreči je slednji utrpel lahke telesne poškodbe, z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Ljubljana.

Policijska uprava Ljubljana je bila včeraj okrog 8.45 obveščena o požaru na Miklošičevi cesti v Ljubljani. Na kraju so posredovali gasilci in policisti, ki so zavarovali območje in pričeli z zbiranjem obvestil. Po prvih zbranih obvestilih je bilo znano, da je zagorelo v ostrešju hotela. Zaradi hitre intervencije gasilcev jim je požar uspelo lokalizirati in nato tudi pogasiti. V času intervencije je bil objekt izpraznjen, evakuiranih je bilo okoli 100 oseb. V dogodku ni bila poškodovana nobena oseba.

Gašenje požara in preostale aktivnosti gasilcev so potekale celotno popoldne, ko so kriminalisti začeli z ogledom kraja požara. Po do sedaj zbranih ugotovitvah ogleda kraja požara je znano, da je zagorelo v sedmem nadstropju, požar pa se je nato razširil v mansardo in ostrešje.

O vzroku požara v tem trenutku še ne moremo govoriti, saj kriminalistična preiskava še aktivno poteka. V požaru je nastala velika škoda, po prvih ocenah okoli 400.000 evrov.

Kriminalisti tudi danes nadaljujejo z zbiranjem obvestil in preverjanjem okoliščin tudi v smeri sumov kaznivega dejanja Povzročitve splošne nevarnosti.

Zadnje novice

Sorodne vsebine