4.9 C
Ljubljana
sreda, 22 marca, 2023

Vlomili v hišo na Ajdovskem in kradli zlatnino in gotovino

Piše: C. R.

Včeraj, 5. decembra ob 20.13 uri so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v naselju Vipavski Križ (Občina Ajdovščina). Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec konec minulega tedna s pomočjo predmeta vlomil drsna vrata in nato še balkonska vrata na zadnji strani hiše in pregledal notranjost objekta.

Storilec je v notranjosti našel in si prilastil nekaj zlatnine in gotovino zaradi kaznivega dejanja je nastala tudi posredna materialna škoda na objektu. Policisti PP Ajdovščina nadaljujejo s preiskavo vseh okoliščin kaznivega dejanja in bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznanec v Šempetru pri Gorici vlomil v stanovanjsko hišoVčeraj, 5. decembra zvečer so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o vlomu v stanovanjsko hišo v Šempetru pri Gorici. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v obdobju zadnjega meseca dni s pomočjo neznanega predmeta vlomil leseno okno v pritličju in vstopil v notranjost stanovanjske hiše. Storilec je pregledal in se znesel nad inventarjem vendar ni ničesar odtujil. Po izvršenem kaznivem dejanju je kraj zapustil in odšel neznano kam. Policisti PP Nova Gorica bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na novogoriško Okrožno državno tožilstvo.Skušali ukrasti bakreno pločevino s strehe vrtca na GoriškemDanes, 6. decembra ob 4.48 uri so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o tatvini bakrene kritine na strehi (obroba na nadstrešku) enega od vrtcev na Goriškem. Na kraju je bilo najdeno več kosov razrezane bakrene pločevine, ki pa je storilcem najverjetneje ni uspelo odnesti z omenjenega kraja. Okoliščine kaznivega dejanja policisti PP Nova Gorica še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.Vir: Policijska uprava Nova Gorica

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine