4.9 C
Ljubljana
sreda, 22 marca, 2023

Vlomili v hišo in kradli kot srake

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 60 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 215 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali, in štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila štirim kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 16 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitev signalno varnostnih naprav in nezakonitih prehodov državne meje.

 

Črnomaljski policisti so nekaj po 19. uri med kontrolo prometa v Črnomlju ustavili voznika osebnega avtomobila mercedes. Med postopkom so ugotovili, da 24-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,80 miligrama alkohola. Vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem sta bili nameščeni različni registrski tablici, ki ne pripadata vozilu. Avtomobil so mu zasegli, izdali plačilni nalog in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V kraju Osredek pri Hubajnici je v noči na 7. 8. nekdo vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo in odtujil kaminsko peč, vrtalnik in zamrznjeno meso. Lastnika je oškodoval za 600 evrov.

V Brežicah je neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev, ki so na dopustu, in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah naj bi odtujil zlat nakit, okoliščine pa policisti še preiskujejo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine