4 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Vlomilec skozi okno prišel v piranski hotel in kradel vpričo zakonskega para iz Nemčije

Med  15.  7.  in  16.  7.  je  v gozdu pri Brezovi Rebri nekdo iz traktorja odtujil več kosov orodja, snežne in vlečne verige ter lastnika oškodoval za 1500 evrov. Na  Volčičevi  ulici  v Novem mestu je v noči na 16. julij neznanec skozi okno vlomil  v  stanovanjsko hišo in odtujil denar. Lastnika je oškodoval za 300 evrov. Na Zgornjem Vetrnem je bilo včeraj ponoči vlomljeno v objekt in  odtujen  alkohol,  v  Preddvoru  v  bližini  plezališča  je  pa je bilo vlomljeno v osebni avtomobil. Odtujena je bila denarnica.

 

Vlomi v vozila so v  zadnjem  obdobju  aktualni  predvsem  na  izhodiščih  in  parkiriščih za različne  športne  in  izletniške  dejavnosti ter ob različnih (osebnih ali javnih)  dogodkih,  ko je na nekem parkirišču več parkiranih vozil in so ta puščena  brez  nadzora.  Običajno  gre za vlome z naviranjem in razbijanjem stekla.  Najpogosteje  je  odtujen  denar, tarča pa so tudi bančne kartice, denarnice  in  drugi  vredni predmeti, med njimi tudi športni pripomočki in podobno.  »Ker  so  tarče  lahko  tudi  turisti, prosimo sobodajalce in tudi agencije,  ki  jih  vodijo  oziroma  jim  urejajo  aktivnosti, da jih na to opozorijo,« opozarja policija.

Zgodaj zjutraj je nekdo splezal v sobo hotela v Piranu in okradel goste,   državljane Nemčije. V sobi sta oškodovanca spala, nepridiprav pa jima je   odnesel 600 evrov gotovine. V tem trenutku se je zbudila oškodovanka in ga vprašala kaj dela v sobi, storilec pa je po isti poti, po kateri je prišel v sobo, pobegnil. Gre za mlajšega moškega, starega 25-30 let, visok je     175-180 cm, kratkih rjavih las, oblečen je bil v belo majico s kratkimi rokavi in kratke modre hlače.                                             

V Postojni, pri marketu na Tržaški, je nekdo ponoči (med 22. in 23. uro)   ukradel kolo znamke Scott Genius 940, vredno približno 3.000 evrov. Kolo ni bilo zaklenjeno, predrta je bila zadnja guma. Kolo je črno, izvedba  enduro, vilice znamke FOX, gume 29 col, zavore 2x disk.        

Aktivno so kradli tudi na območju slovenske prestolnice.Na Tržaški cesti je bilo vlomljeno v skladiščni prostor bencinskega servisa, od koder so bili odtujeni prehrambeni izdelki. Materialna škoda znaša okoli 3000 evrov. V Vodicah je neznani storilec vlomil v poslovne prostore podjetja in iz njih odtujil gotovino. Nastala je materialna škoda v višini okoli 3000 evrov. Na območju Viča je bilo vlomljeno v dva gradbena kontejnerja, od koder pa je bil odtujen gradbeni material in orodje. Materialna škoda znaša okoli 300 evrov.           

Zadnje novice

Sorodne vsebine