11.1 C
Ljubljana
četrtek, 30 maja, 2024

Vlomilec odtujil tri kreditne kartice in lastnico oškodoval za 2080 evrov

Piše: C. R.

V Kranju je bilo vlomljeno v klet. Odtujeni sta bili dve kolesi.

Na območju Uršnih sel je v noči na 24. 4. nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 2000 evrov škode.

Na parkirnem prostoru v Šmarjeti je med 23. 4. in 24. 4. nekdo poskušal vlomiti v avtomobil. Odtujil ni ničesar zaradi poškodbe vozila pa je lastnika oškodoval za 2000 evrov.

V naselju Gomila je v noči na 24. 4. neznanec vlomil v osebni avtomobil in odtujil tri bančne kartice. Z dvigi denarja na bankomatih je lastnico oškodoval za 2080 evrov.

Na Glavnem trgu v Novem mestu je v noči na 24. 4. nekdo vlomil v gostinski lokal in odtujil blagajno z menjalnim denarjem. Z vlomom je povzročil za okoli 2000 evrov škode.

V Piranu je nekdo ukradel moped Piaggio Zip, reg. št. KP 5D-F3, vreden 300 evrov.

Dopoldan so v Kopru ukradli rolator (hodulja), ki je bil privezan na drog javne razsvetljave. Lastnik je oškodovan za 100 evrov.

V Kopru je nekdo izpred stanovanjskega bloka na Ul. Istrskega odreda izvršil tatvino zaklenjenega motornega kolesa znamke Gillera, tip Runner 50. Motor so kasneje našli odvržen v Badaševico. Vrnjen je bil lastniku, okoliščine se preverjajo.

Dopoldan je nekdo v Portorožu ukradel dve električni kolesi, ki sta bili na prtljažniku avtomobila. Državljana Avstrije sta oškodovana za 12.200 evrov.

Danes, 25. aprila zjutraj, so bili obveščeni o nedavni tatvini goriva iz tovornega avtomobila, ki je bilo parkirano blizu ene od stanovanjskih hiš na območju naselja Ozeljan. Po prvih ocenah je neznani storilec oškodovancu povzročil za okoli 300 evrov materialne škode. Policisti PP Nova Gorica bodo po zaključku preiskave kaznivega dejanja podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Policisti PP Nova Gorica so v soboto, 23. aprila okoli poldneva, obravnavali tatvino kombija znamke Opel na Goriškem. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec v času med 19. aprilom in 23. aprilom 2022 z makadamskega parkirišča nasproti stanovanjskega bloka v Ulici Gradnikove brigade odtujil omenjeno neregistrirano okvarjeno vozilo. Okoliščine kaznivega dejanja policisti še preiskujejo (več o ukradenih predmetih in vozilih na spletu Policije: https://www.policija.si/ukradeni-predmeti).

Vir: Policija

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine