30.7 C
Ljubljana
četrtek, 24 junija, 2021

Vlomilcu se je kar smejalo, ko je videl, kaj vse je našel v avtu…

Vlomilci nikoli ne počivajo, tudi tisti, ki plenijo avtomobile, ne. Zagotovo pa je bil v teh dneh še posebej dobre volje tisti, ki je vlomil v avtomobil na Goriškem.

Policiste OKC  PU  Nova  Gorica so danes, 12. avgusta zjutraj, obvestili o vlomu  v  osebni avtomobil znamke Citroen, ki je bil parkiran na parkirišču  v Rožni Dolini pri Novi Gorici. Z zbiranjem obvestil in ogledom je bilo ugotovljeno, da je storilec ponoči vlomil skozi desna vrata vozila in nato iz  notranjosti  avtomobila  ukradel  več  različnih  predmetov (računalnik znamke  HP,  več  novih  parov  čevljev, žensko jakno in zdravila) v skupni vrednosti  približno 1.850 evrov. Okoliščine kaznivega dejanja policisti PP Nova  Gorica  še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

“Tudi  tokrat  policisti  PU Nova Gorica opozarjamo vse občane in občanke na upoštevanje  osnovnih  samozaščitnih  ukrepov  in  svetujemo,  da v osebnih avtomobilih  ne  puščate  vrednejših  predmetov  na  vidnih mestih (npr. na sedežih, policah ali na drugih vidnih mestih). Prav tako vrednejši predmeti (denar,  bančne kartice, zlatnina…) ne sodijo v predale vozil. Ko zapuščate vozilo, je treba zakleniti vozilo, prtljažnik in pokrov posode za gorivo in vključiti  alarmno  napravo.  Če  opazite  sledi vloma ali tatvin v motorno vozilo  to  takoj  prijavite  najbližji policijski postaji oz. pokličete na intervencijsko številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200 in  do  prihoda  policistov  ničesar  ne  prijemajte  ali premikajte zaradi morebitnega  poškodovanja  ali  uničenja  sledi,  ki bi lahko pripeljale do odkritja  storilca  kaznivega dejanja. Vaša varnost je najpomembnejša, zato nikoli  ne  poskušajte vlomilca prijeti sami, zlasti če je fizično močnejši ali celo oborožen. Svetujemo, da takoj pokličete policijo,” sporočajo iz PU Nova Gorica.

No, nekatere nikoli ne izuči, celo tiste ne, ki so bili enkrat že oropani zaradi lastne malomarnosti…

Zadnje novice

Sorodne vsebine