13.4 C
Ljubljana
sreda, 28 septembra, 2022

Vlomil v župnišče in odnesel denar, na Obali vlomilci spet dejavni

V Dutovljah je nekdo vlomil v župnišče in ukradel kuverto z denarjem. Ob 8. uri je v trafiko v Piranu prišel mlajši moški, ki je prodajalca povprašal po ceni cigaret in koliko cigaret dobi za 100 evrov. Ko je ta dal na pult dve šteki, je neznanec obe šteki vzel in zbežal iz trafike. Prodajalec je stekel za njim, vendar mu je zbežal. V Porotrožu so vlomili v dijaški dom. Pregledali so prostore ter odnesli nekaj gotovine in štiri prenosne računalnike.

 

V Piranu je ob 16.25 povzročil prometno nesrečo voznik motornega kolesa, 53-letni Koprčan. Vozil je po klancu navzdol proti Piranu in prehiteval avtobus na polni črti ter na nasprotnem pasu čelno trčil v 22-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je pravilno peljal po svojem pasu. Motorist si je pri padcu poškodoval roko in nogo, odrejen mu je bil strokovni pregled za mamila.

V Bertokih je ob 20.07 20-letni voznik zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo najprej trčil v osebni avto, s katerim je v isto smer pred njim vozil 26-letni voznik, nato pa ga je odbilo na nasprotno smerno vozišče,   kjer je najprej trčil v osebni avto, ki ga je vozila 64-letna voznica, in nato pa še v osebni avto, katerega je peljala 34-letna voznica. Povzročitelj in trije udeležeci so se v nesreči lažje poškodovali. Povzročitelju je alkotest pokazal 0,52 mg/l, odrejen mu je bil strokovni pregled na alkohol in mamila, odvzeto vozniško dovoljenje, sledi pa mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje nevarne vožnje.                        

Ob 7.58 so policisti dobili obvestilo, da se je na avtocesti, 2 kilometra od počivališča Studenec, prevrnilo tovorno vozilo. Policisti so na kraju ugotovili, da 64-letni voznik iz Kranja s polpriklopnikom z neznanega razloga zapeljal v odbojno ograjo in se prevrnil na bok. Poškodovanega so odpeljali v bolnišnico. Nesreča se je zgodila na prehitevalnem pasu, zato je promet potekal po voznem pasu.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine