14.3 C
Ljubljana
sobota, 18 septembra, 2021

Vlomil v stanovanjsko hišo

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnji 24 urah sprejel sedem obvestil o prometnih nesrečah, pet prijav o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem ter štiri v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina in vlom. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti zasegli eno vozilo.

 

Nesreče kolesarjev

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali tri prometne nesreče s telesnimi poškodbami. V dveh primerih gre za poškodbe kolesarjev. Obe nesreči sta se zgodili dopoldan. Na križišču v Kranju sta trčila voznik z osebnim avtomobilom in kolesarka, ki je kolesarila v napačno smer, na območju Poljan nad Škofjo Loko pa je kolesar pri spustu zaradi veje na vozišču izgubil ravnotežje in padel. Oba kolesarja sta zaradi kršitev prometnih pravil obravnavana v prekrškovnem postopku.

Tatvina iz hiše

Včeraj med 13.50 in 14.40 uro je neznani storilec ali storilka skozi odklenjena vrata vstopil v stanovanjsko hišo v Begunjah na Gorenjskem, jo pregledal ter odtujil nekaj denarja in zlatnine. V času tatvine so bili lastniki na vrtu, zato si je storilec za izvršitev kaznivega dejanja lahko vzel svoj čas. Ključna dejavnika sta bila dva. Prvi so odklenjena vrata, drugi pa na videz prazen objekt, glede na to, da so bili lastniki opaženi na vrtu. Storilci vse to vidijo in če je priložnost, tudi izkoristijo, kot so v tem obravnavanem primeru. Zato pozivamo ljudi, naj vendarle poskrbijo za varnost svojega premoženja in nekaj tega bodo storili že s tem, da samo zaklenejo vrata.

Ostala kriminaliteta

Neznani storilec je včeraj zjutraj v Mostah na območju Žirovnice vlomil v stanovanjsko hišo iz katere naj si ne bi ničesar prilastil, na Zgornjem Jezerskem pa je bilo vlomljeno v tovorno vozilo in iz njega odtujena gozdarska oprema.

Zadnje novice

Sorodne vsebine