10.1 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Vlomi, roparske in drzne tatvine

V preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 367 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. V Domžalah je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo, od koder so bila odtujena oblačila in denarnica z vsebino. Materialna škoda znaša okoli 1750 evrov.

V okolici Cerknice je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena zlatnina. Materialna škoda znaša okoli 750 evrov.
Na območju Grosuplja je bilo vlomljeno v dva vikenda, iz enega je bil odtujen kuhinjski pribor, iz drugega ni odtujil ničesar. Materialna škoda znaša okoli 300 evrov.
V centru mesta Ljubljana je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bilo odtujeno več kosov zlatnine. Materialna škoda znaša okoli 4000 evrov.
V Kamniku je neznani storilec vlomil v gostinski lokal od koder je odtujil pijačo in denarnico z menjalnim denarjem. Lastnik je oškodovan za okoli 700 evrov.
V Dolu pri Ljubljani je bil vlomljeno v kolesarnico, od koder je bilo odtujeno kolo. Materialna škoda znaša okoli 700 evrov.
Na območju Most je bilo vlomljeno v tri vrtne ute, od koder je neznani storilec odtujil več kosov vrtnega orodja in dva žara. Skupna materialna škoda znaša okoli 1200 evrov.
V Centru je bilo vlomljeno v skladišče na gradbišču in iz njega odtujeno več kosov električnega orodja. Materialna škoda znaša okoli 2000 evrov.

Roparska tatvina – prijet storilec:
V petek, 12. 7. 2019 okoli 19. ure smo bili obveščeni o tatvini v eni izmed trgovin na območju Most. Osumljenec je iz trgovine odtujil več artiklov pri tem pa ga je zalotil varnostnik, ki ga je na kraju zadržal. Osumljenec se je
temu aktivno uprl in začel odrivati varnostnika, ki je v dogodku zadobil lahke telesne poškodbe. Policisti so osumljenemu odvzeli prostost na podlagi 157. člena Zakona o kazenskem postopku in bo tekom današnjega dne priveden pred preiskovalnega sodnika.

Drzni tatvini:
V soboto, 13. 7. 2019, okoli 16. ure smo bili obveščeni o drzni tatvini na območju Most. Za zdaj še neznani storilec je v eni izmed trgovin pristopil do oškodovanke in ji brez, da bi ga oškodovanka opazila, iz nahrbtnika odtujil denarnico z vsebino. Tatvino je opazila šele pri blagajni. Kmalu po tatvini, pa je neznani storilec z bančno kartico, ki jo je imela v denarnici, opravil še dvig na bankomatu. Lastnici je povzročil za okoli
1500 evrov škode.

V soboto, 13. 7. 2019 okoli 1. ure pa smo bili obveščeni o drzni tatvini, ki se je zgodila na počivališču avtoceste v okolici Logatca. Oškodovanca sta pri vožnji opazila, da imata prazno pnevmatiko, zato sta se ustavila na počivališču in preverjala stanje pnevmatike. Njuno nepozornost je izkoristil neznani storilec, ki je v tem času iz notranjosti vozila odtujil žensko torbico z vsebino. S tem je povzročil za okoli 3000 evrov materialne škode.

Zadnje novice

Sorodne vsebine