5.1 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Vlomi in tatvine

Državljanki Italije je nekdo na strunjanski plaži ukradel torbico iz parkiranega vozila, skozi delno odprto okno. V torbici je imela GSM, denarnico z dokumenti in nekaj gotovine. Oškodovana je za 200 evrov.

 

V Postojni je na parkirišču nekdo vlomil v osebni avto nemških registrskih tablic. Ukradel je 2000 evrov iz nahrbtnika.

Naj vaše vozilo na parkirišču ne postane tarča tatov in vlomilcev. Parkirišča so poleti polna vozil ob večjih turističnih centrih, ob morju, gorah, toplicah in drugih turističnih krajih. Priprto okno zaklenjenega vozila je prava vaba za priložnostne tatove. Z malo truda in že v nekaj sekundah lahko odprejo vaše vozilo, v katerem imate morda mobitel, denarnico, torbico ali kovček … Tudi odvzemi motornih vozil so pogosti, zlasti tistih višjega cenovnega razreda ali slabše varovanih, parkiranih na neosvetljenih mestih, v odprtih garažah …

Izogibajte se parkiranju na slabo osvetljenih ali neosvetljenih ulicah ali parkiriščih. V vozilih na vidnih mestih (policah, sedežih) ne puščajte denarnic, dokumentov, prenosnih računalnikov, dragih oblačil in drugih vrednih predmetov.

Zaprite vsa okna in vrata ter zaklenite vozilo in prtljažnik pa tudi volan in pokrov posode za gorivo. Prtljago naložite v vozilo tik pred potovanjem. Ne puščajte prtljage na strehi avtomobila, ki je parkiran zunaj, na prostem.

Ne puščajte ključev v avtomobilu brez nadzora (avtopralnice, na servisu …); preprečili boste ponareditev ključev in tatvino vozila. Nikoli ne puščajte ključa v kontaktni ključavnici, tudi če zapustite vozilo le za hip.

Med 21.20 in 21.25 je bila v trgovini v Portorožu skupina štirih oseb, ki so zamotili prodajalko in varnostnika, medtem pa med izbiranjem artiklov iz vitrine ukradli uro znamke Hubolt tip 301.sx.7170. S tem so oškodovali podjetje za 5227 evrov.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine