24.7 C
Ljubljana
nedelja, 20 junija, 2021

Vlom v stanovanjsko hišo

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 49 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 182 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi petih kršitev javnega reda in miru. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov in tatvin.

 

Vlom v stanovanjsko hišo

V kraju Trebež na območju Brežic je neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je zlat nakit in povzročil za okoli 7000 evrov škode. Tatvina iz odklenjenga vozila Na parkirnem prostoru v Mokronogu je okoli 20. ure nekdo iz odklenjenega osebnega avtomobila odtujil denarnico z dokumenti in denarjem. Lastnico je oškodoval za 350 evrov.

Kazniva dejanja goljufij

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto so na Okrožno državno tožilstvo Ljubljana podali kazensko ovadbo zoper državljana Hrvaške in štiri državljane Slovenije ter eno pravno osebo iz Hrvaške zaradi suma storitve več kaznivih dejanj Poslovne goljufije po 228. členu KZ-1. Osumljenci so s kaznivimi dejanji povzročili premoženjsko škodo 41 oškodovancem v višini 598.755,00 evrov.

Osumljeni so preko preko osumljene družbe s sedežem na Hrvaškem v letih 2009 in 2010 z lažnim prikazovanjem dejanskih okoliščin in dejstev spravil v zmoto in preslepili oškodovance, da so ti vložili oziroma zaupali v upravljanje svoja denarna sredstva investicijski hiši, katera naj bi ta sredstva vložila v uradne mednarodne trge, kar pa ni bilo storjeno. Za povečanje popolnega zaupanja v izpeljano naložbo, so osumljeni oškodovancem tudi plačevali določeni znesek (domnevne navidezne »obresti«). Oškodovanci ostalih vloženih sredstev, z izjemo domnevnih obresti, niso več prejeli.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine