12.8 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Vlom na Cesti maršala Tita na Jesenicah

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel pet obvestil o prometnih nesrečah, šest prijav o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter dve v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina, vlom in poškodovanje tuje stvari. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti zasegli tri vozila.

 

Promet

Gorenjski policisti so včeraj med 12-urnim maratonom hitrosti obravnavali tri manjše prometne nesreče, ki so se imele za posledico samo materialno škodo, ter eno trčenjem med voznico osebnega avtomobila in motoristom, ki je zaradi napačne strani vožnje voznice in padca utrpel lahke telesne poškodbe. V nobeni od obravnavanih nesreč se kot vzrok ni pojavila neprilagojena hitrost vožnje, ki je sicer ena od najbolj kritičnih dejavnikov vožnje.

Kljub »promovirani« akciji so policisti v času nadzora hitrosti v treh primerih obravnavali še udeležence, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj. V Železnikih so policisti zasegli moped, na območju Radovljice osebni avtomobil, na območju Kranja pa traktor.

Vsiljiva prodaja

Policisti so na območju Kranja na podlagi prijave včeraj opoldan zaradi vsiljive prodaje stvari izsledili in obravnavali državljana Slovaške. V dejanjih se je tujec približal občanom in jim v vozila dajal parfume, potem pa je od njih zahteval denar. O vsiljivi prodaji so policisti obveščali pristojno službo finančne uprave, ki je prevzela postopek.

Ne nasedajte in ne kupujte sumljivih izdelkov, ker vam bo verjetno zelo žal denarja, če izdelek ni pravi. Ob pristopu neznancev bodite pozorni še na svoje premoženje, ker v takih okoliščinah prihaja tudi do izvrševanja tatvin iz vozil. Take ali podobne vsiljive dogodke čim prej prijavite ýpoliciji na številko 113 in sporočite čim več podatkov o osebi, vozilu, kraju in okoliščinah dogodka. Prosimo, naj prijavitelji v postopkih sodelujejo tudi po prijavi.

Vlom

Na Cesti maršala Tita na Jesenicah je bilo v zadnjih nekaj dneh vlomljeno v poslovni prostor in odtujen gradbeni material.

Zadnje novice

Sorodne vsebine