14.5 C
Ljubljana
petek, 6 avgusta, 2021

Vlom in drzna tatvina v okolici Kopra

Piše: C. R.

Ob 12.57 so prejeli obvestilo, da je nekdo iz prodajalne v Pivki ukradel nekaj artiklov. Po podanem opisu so policisti vozilo izsledili pri Divači in pobeglega osumljenega ustavili v Lokvi.

V vozilu sta bila petindvajset letni voznik in osemindvajset letna sopotnica. Pri preverjanju je bilo ugotovljeno, da registrska tablica ne pripada vozilu, voznik pa ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, ravno tako vozilo ni registrirano in ni zavarovano. Poleg tega voznik ni ustavljal na znake policije. Zaradi teh kršitev mu sledi enotni obdolžilni predlog. Pred zasegom vozila je petindvajset letnik v postopku sam izročil plinsko pištolo imitacijo Barete 9 mm. Orožje in nabojnik s slepimi naboji so mu zasegli. Po zaključenih vseh postopkih sledi kazenska ovadba.

Triinštirideset letnik je na PP Koper prijavil drzno tatvino. Nekdo naj bi mu pri tržnici iz žepa ukradel denarnico z gotovino in dokumenti.

Ob 20.55 so policisti v Izoli ustavili osebni avto. Devetindvajset letni voznik iz Kopra je imel pri sebi PVC zavitek, v katerem so bili posušeni zeleno rjavi rastlinski delci, odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,51 mg/l. Izdan mu je bil plačilni nalog, sledi hitri postopek z odločbo.

Vir: Policijska uprava Koper

Zadnje novice

Sorodne vsebine