3.7 C
Ljubljana
torek, 13 aprila, 2021

Vlamljali zlasti na Gorenjskem, v Ljubljani dve drzni tatvini

Na območju Puštala sta bila včeraj obravnavana dva vloma v stanovanjski hiši, na Jesenicah pa tatvina iz stanovanjske hiše. V enem primeru vloma v Puštalu je storilec okoli 20.30 ure z naviranjem balkonskih vrat nasilno vstopil v hišo, kjer ga je zalotil lastnik. Storilec je po dejanju s kraja pobegnil. V drugem primeru pa je objekt pregledal. Lastniki ne pogrešajo ničesar.

 

V primeru tatvine na Slovenskem Javorniku na Jesenicah pa je storilec vstopil v klet stanovanjske hiše in tam našel ključe stanovanja, s katerimi ga je odprl, pregledal in odtujil manjši znesek denarja ter nakit. Po dejanju je stanovanje zaklenil in ključe pospravil na prvotno mesto.

Vlamljali so tudi na Dolenjskem ter Primorskem. Na parkirnem prostoru v Trebnjem je v večernih urah nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil denarnico z gotovino in dokumenti. Na Sviščakih pri Ilirski Bistrici pa je nekdo vlomil v vikend hišo, iz katere je odnesel manjšo količino hrane ter prostore uporabil za prespati.

Policisti glede vlomov v hiše opozarjajo, da so »skrita mesta«, kot so predpražniki, podboji vrat, cvetlična korita, police, rože, nabiralniki in podobno, točke, kamor tudi storilci najprej pogledajo, zato to ni najbolj pametna ideja. Če jih bodo našli, jih bodo uporabili in tiho vstopili v stanovanje ali hišo, jo pregledali in potem spet mirno odšli. Kadar so storilci pri dejanju previdni, lastniki velikokrat sploh ne vedo, da so bili okradeni in to ugotovijo šele, ko iščejo, kar jim je bilo odtujeno. In do takrat lahko mine tudi več dni, sledi, ki bi morebiti lahko pripeljale do storilca pa se uničijo. Zato ključe jemljite s sabo in poskrbite za svojo lastnino.

Policisti so na območju PU Ljubljana obravnavali 4 vlome. Na  Viču  je  bilo  vlomljeno  v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 3000 evrov. Na  Ulici Bratov Učakar je bilo vlomljeno v stanovanje od koder so odtujili nakit. Nastalo je za okoli 6000 evrov škode. Na Rudniku je bilo vlomljeno v kolesarnico, od koder je bilo odtujeno kolo.

Včeraj popoldan so bili policisti obveščeni o drzni tatvini v nakupovalnem centru na Jurčkovi  cesti.  Za  zdaj  še  neznani  storilec je izkoristil nepozornost oškodovanke in ji iz denarnice odtujil 70 evrov gotovine.

O  še eni drzni tatvini so bili obveščeni včeraj zvečer na Barjanski cesti, ko je za zdaj še neznani moški izkoristil nepozornost voznice taksija in ji odtujil denarnico z denarjem.

Zadnje novice

Sorodne vsebine