13.6 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Vlamljali kot nori, vmes tudi roparska tatvina

Policisti so imeli spet veliko dela z vlomilci. Na Babnem vrtu je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo. Lastniki ne pogrešajo ničesar. V Novem svetu v Škofji Loki pa je neznan moški – po opisu sodeč večji, z brado in v temnih oblačilih s kapuco – na parkirišču domnevno s ključi poškodoval osebni avtomobil in povzročil manjšo materialno škodo. Isti moški naj bi v stanovanjskem bloku tudi kljukal po vratih, kar je značilna okoliščina pri tatvinah, ko storilci na preprost način vstopajo v objekte in potem izvršujejo tatvine. Vrata zato zaklepajte tudi, ko ste doma.

 

V poslovni coni v Šenčurju so policisti obravnavali tatvino obeh registrskih tablic.

Neznani storilec pa je včeraj, med 11.30 in 19.00, skozi vhodna vrata vlomil v stanovanje v 1. nadstropju na Gregorčičevi ulici v Mariboru in iz njega odtujil zlatnino in nekaj gotovine. Materialna škoda znaša okoli 5.000 evrov.

V Brezovici pri Ljubljani je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtuji nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 2000 evrov. Na območju Kočevja   je neznani storilec vlomil v stanovanje in odtujil prenosnik. Lastnika je oškodoval za okoli 100 evrov.

Včeraj okoli poldneva so bili policisti obveščeni o roparski tatvini v trgovini na Grablovičevi ulici, kjer je neznani storilec izvršil tatvino denarja iz blagajne. Dejanje mu je skušala zaposlena preprečiti vendar je storilcu uspelo pobegniti. S kraja se je odpeljal s kolesom, odtujil pa je nekaj deset evrov. V dogodku ni bil poškodovan nihče. Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo. Opis storilca: moški, visok med 185 in 190 cm, oblečen v sive hlače, jakno s kapuco, črne ali temno modre barve, nosil je sončna očala.

Na  delovišču  v  Dolenji  Nemški  vasi  je  v noči na 7. 5. nekdo vlomil v gradbeni zabojnik in odtujil motorno žago in električno ročno orodje. Škode je za okoli 3000 evrov.

Na  Cankarjevi  ulici  v  Novem  mestu je med 11. in 19. uro nekdo vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 1000 evrov škode.

Zadnje novice

Sorodne vsebine