16.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

Vlak ponoči povozil moškega na progi med Brezovico in Ljubljano

Piše: P.T.

Vlak je nekaj po polnoči povozil moškega na železniški progi med Brezovico in Ljubljano na območju Viča. Moški, katerega identiteta še ni znana, je na kraju umrl. Po prvih podatkih je šlo za nesrečo pri prečkanju proge, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Policisti še preiskujejo okoliščine dogodka in bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Rop

Včeraj, nekaj pred 19. uro je neznani storilec na območju Viča pristopil do oškodovanca  na  parkirišču, mu pokazal nož in od njega zahteval denar. Ker mu  ga  oškodovanec  ni želel dati, ga je podrl na tla in nekajkrat udaril, ter  mu  na  silo  odvzel denarnico. Po dejanju je s kraja zbežal v neznani smeri.  Oškodovanec  v  dogodku  ni  bil  poškodovan,  je  mu  pa storilec povzročil  skupno  za  okoli  1000  evrov  materialne  škode.  Policisti še nadaljujejo  z  zbiranjem  obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja ropa  in  bodo  o  vseh  ugotovljenih  dejstvih obveščali pristojno državno tožilstvo. Opis storilca: moški, visok okoli 175 cm, športne postave, nosil je kapo s šiltom.

Požar

Včeraj,  nekaj  okoli 22.30 smo bili obveščeni o požaru na območju Žimaric.

Ugotovljeno  je  bilo,  da  se je vnela stanovanjska hiša. Gasilci so požar pogasili,  policisti  pa  bodo  danes  tekom dneva opravili ogled z namenom ugotavljanja   vzroka  požara.  V  dogodku  ni  bil  nihče  poškodovan,  za nastanitev  lastnika  pa  je poskrbela občina. O vseh ugotovljenih dejstvih bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Padec v vodo

Včeraj, nekaj po 15. uri smo bili obveščeni o padcu otroka v reko Ljubljanico na Šuštarjevem nabrežju. Po do sedaj zbranih obvestilih je otrok v spremstvu očeta hodil po nabrežju in v vodi opazil nutrijo. Ob tem se je  naslonil na ograjo, nato pa zdrsnil in padel po brežini v reko, ki je na tem delu globoka okoli 0.5 metra. Iz vode ga je takoj potegnil in rešil oče, nato pa so jima občani in gasilci, ki so prišli na kraj pomagali po strmem nabrežju. Obema je bila nudena zdravniška pomoč, v dogodku pa po prvih podatkih nista bila poškodovana. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, do sedaj pa niso ugotovljeni elementi kaznivih ravnanj.

Prometna varnost

Prometne nesreče

Včeraj,  okoli  8.30  smo  bili  obveščeni o prometni nesreči na Jakopičevi ulici  v  Kamniku  do katere je prišlo zaradi neupoštevanja desnega pravila enega iz med voznikov osebnega vozila. Voznik drugega osebnega vozila se je v nesreči lažje poškodoval. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Vir: PU Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine