17.2 C
Ljubljana
petek, 22 septembra, 2023

Vikend zaznamovali vinjeni povzročitelji nesreč

Piše: C. R.

Policisti policijske postaje Črnomelj so bili 23. 4. okoli 15. ure obveščeni o prometni nesreči na cesti med Semičem in Stransko vasjo. Opravili so ogled in ugotovili, da je 17-letnik vozil neregistrirano motorno kolo v smeri proti Semiču. Zaradi neprilagojene hitrosti je v ovinku izgubil oblast nad motorjem in padel. Lažje poškodovanega motorista so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da motorist nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,52 miligramov alkohola. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Policisti policijske postaje Črnomelj so bili 24. 4. okoli 16.30 obveščeni, da naj bi v Cerovcu pri Črešnjevcu voznik osebnega avtomobila trčil v drugo vozilo in pobegnil s kraja nesreče. Na podlagi opisa vozila so 46-letnega povzročitelja izsledili in ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,04 miligrama alkohola. Avtomobil so mu zasegli, zaradi številnih kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Določila Zakona o pravilih cestnega prometa, zakona o voznikih in zakona o motornih vozilih za omenjene kršitve določajo globo v višini 3040 evrov.

Policisti  policijske postaje Dolenjske Toplice so bili 24. 4. popoldne obveščeni o nezanesljivi vožnji voznika kombiniranega vozila, ki naj bi v smeri proti Podturnu ogrožal ostale udeležence v prometu. Takoj so se odzvali, voznika izsledili in ustavili. 61-letnemu kršitelju so zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah seznanili sodišče.

Na mejni prehod Obrežje je 24. 4. na izstop iz Slovenije pripeljal voznik tovornega vozila s priklopnikom srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in vozniku zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 53-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,82 miligramov alkohola, so odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in ga z obdolžilnim predlogom privedli v postopek pred pristojno sodišče.

Iz bolnišnice so obvestili policiste, da zaradi lažjih poškodb oskrbujejo moškega, ki naj bi padel s kolesom. Policisti so zbrali obvestila in ugotovili, da je do nesreče prišlo v Malem Mraševem, kjer je 52-letni kolesar zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad kolesom in padel. Kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,58 miligramov alkohola, so izdali plačilni nalog.

Prav tako se je 24. 4. okoli 12.30 zgodila prometna nesreča na Seidlovi cesti v Novem mestu. Policisti so ugotovili, da je 49-letna ženska peljala električno kolo iz smeri Šmihelskega mostu. Zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča je trčila v robnik, izgubila oblast nad kolesom in padla. Reševalci so jo oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da gre za hude poškodbe glave. Okoliščine nesreče policisti še preiskujejo.

Vir: Policijska uprava Novo mesto

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine