2.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

(VIDEO) Na Gorenjskem sneg, gorski prelazi zaprti

Na Gorenjskem sneži, cesta čez Vršič pa je zaradi zimskih razmer zaprta. Sneži tudi na nekaterih drugih cestnih prelazih.

Meja sneženja se je v alpskih dolinah spustila do okoli 800 m nad morjem. Na severovzhodu, kjer so še možna sončna obdobja, je ostalo večinoma suho. Na Primorskem piha burja, drugod veter severnih smeri.

Popoldanske temperature bodo od 7 do 12, na severovzhodu do 16, v gornjesavski dolini okoli 2 °C.

Jutri bo oblačno, predvsem v južni polovici Slovenije bodo občasne padavine. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo večinoma od 0 do 7, ob morju in na severovzhodu do okoli 10, najvišje dnevne od 8 do 14 stopinj.

“Zaradi zimskih razmer sta zaprta prelaza Vršič in Korensko sedlo. Prav tako je zapora pri zadnjem predoru proti Ljubelju zaradi plazu kamenja z leve strani Na tej strani višje nad cesto poteka Bornova pot proti planini Preval-a. Predvidena je daljša zapora ceste. Obstaja možnost še dodatnega plazenja, zato odsvetujemo približevanje območju peš ali z vozili. Obveščene so pristojne službe. Preko prelaza Predel je obvezna zimska oprema,” poroča PU Kranj.

Video si lahko ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine