14.5 C
Ljubljana
sobota, 10 aprila, 2021

(VIDEO) Motorist, ki je dobesedno položil glavo na tnalo in v nevarnost spravil tudi druge udeležence v prometu

Poročali smo že o nevarni vožnji 56-letnega motorista v Zgornjem Posočju; slednjega so policisti Specializirane enote za nadzor prometa Generalne policijske uprave uspešno ustavili na glavni cesti med Kobaridom in Tolminom (blizu naselja Kamno).

 

Posnetek njegove vožnje si lahko ogledate TUKAJ.

Policisti PP Bovec so prejšnji vikend oz. 4. julija letos, v sodelovanju s policisti Specializirane enote za nadzor prometa Generalne policijske uprave (dalje: SENP) poostrili nadzor cestnega prometa v Zgornjem Posočju. Tega dne so policisti SENP obravnavali 56-letnega voznika motornega kolesa (z območja PU Ljubljana), ki je je vozil v cestnem prometu vozil v času, ko se mu izvršuje ukrep pristojnega sodišča o začasnem odvzemu vozniškega dovoljenja (po 113.a členu Zakona o prekrških). Voznik se ni ustavil na predpisan znak policistov oz. jih ni upošteval ter odpeljal naprej, vendar so policisti SENP omenjenega motorista uspešno ustavili na glavni cesti med Kobaridom in Tolminom (v bližini naselja Kamno). V nadaljevanju postopka so policisti SENP ugotovili, da je vozil v času ko se mu izvršuje ukrep začasnega odvzema vozniškega dovoljenja, prav tako je motorist storil tudi druge ogrožujoče kršitve zaradi prekoračitve hitrosti. Zaradi tega so policisti krajevno pristojne Policijske postaje Bovec na pristojno okrajno sodišče zoper motorista podali obdolžilni predlog in mu zasegli motorno kolo.

Voznik je imel v času postopka v organizmu alkohol (0,07 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Zaradi več ugotovljenih kršitev so mu policisti SENP izdali plačilni nalog in izrekli globa v skupnem znesku 3.700,00 evrov in 26 kazenskih točk. O vožnji v času odvzema vozniškega dovoljenja pa bo odločalo še okrajno sodišče.

V opisanem primeru je šlo za nevarno vožnjo motorista, s svojo vožnjo pa je ogrožal  sebe  kot  tudi  druge  udeležence  cestnega prometa. Na cestah na Severnem  Primorskem  sta  letos  za posledicami prometnih nesreč umrla dva motorista. Za primerjavo, v enakem obdobju 2019 pa so bile prometne nesreče te  kategorije  voznikov  (motoristov)  in  njihove  posledice  še  posebej izstopajoče, saj so v prometnih nesrečah z udeležbo voznikov motornih koles trije  vozniki  motornih  koles  v prometnih nesrečah umrli (dva državljana Avstrije in državljan Slovaške), umrla je tudi sopotnica na motornem kolesu (državljanka  Slovaške).  Obe  prometni  nesreči  s smrtnim izidom sta se v Zgornjem  Posočju  zgodile junija 2019. Policisti zadnja leta zaznavamo več “kategorij” voznikov motornih koles. Gre za skupine oz. pare motoristov, ki skozi Posočje in Trento preko Vršiča ali Predela večina korektno potujejo v smeri  Jadrana  in  nazaj.  Gre  pa tudi za dnevne motorizirane obiskovalce Posočja,  znotraj  katerih  pa  žal  zadnja  leta  vse prevečkrat zaznavamo neodgovorne  in  objestne  posameznike,  ki nekritično prehitevajo in s tem ogrožajo  druge  udeležence  v cestnem prometu, ter prekoračujejo hitrost v
naseljih   in   zunaj  njih.  Najbrž  gre  v  določenih  primerih  tudi  za tekmovalnost,  ki  ne sodi na običajne ceste ampak na motoristične dirkalne steze.

“Ponovno pozivamo motoriste, da so med vožnjo izjemno previdni, strpni, hitrost vožnje pa naj prilagodijo razmeram na cesti in dosledno upoštevajo cestnoprometne predpise,” sporoča PU Nova Gorica.

Zadnje novice

Sorodne vsebine