14.3 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

VIDEO: Masaker na fakulteti, 17 je mrtvih: Vladislav ustrelil vsakega, ki mu je prišel na pot

Včerajšnjega incidenta na politehnični srednji šoli na ukrajinskem polotoku Krim, ki je po zadnjih podatkih zahteval 17 smrtnih žrtev, preiskovalci ne obravnavajo več kot teroristični napad, ampak kot umor. Poleg tega je ruski preiskovalni odbor sporočil, da so žrtve umrle v strelskem pohodu in ne v eksploziji.

 

#Crimea terror attack: Armored vehicles & military at the scene (Courtesy: @KerchFM) https://t.co/wM1jQJX7Mp pic.twitter.com/vQHV4etTzf

— RT (@RT_com) October 17, 2018

“Po zadnjih podatkih je bilo ubitih 17 ljudi. Prvi pregled trupel kaže, da so umrli za posledicami strelnih ran,” je sporočil ruski preiskovalni odbor, ki je pristojen za preiskavo večjih incidentov.

Dodali so, da so nadzorne kamere posnele moškega, ki s pištolo v roki vstopi v šolo. Identificirali so ga kot 18-letnega dijaka šole Vladislava Rosljakova. Po napadu je storil samomor, njegovo truplo pa so po navedbah vodje samooklicane Krimske republike Sergeja Aksjonova našli v knjižnici. V napadu je deloval sam, je dodal.

Вторая фотография стрелка, устроившего теракт в Керчи. Сделана на территории колледжа перед нападением.

В здание политеха он зашел в одной одежде, там – переоделся. pic.twitter.com/dF1j6F3CVx

— Breaking Mash (@BreakingMash) October 17, 2018

Aksjonov je pred tem poročal o 18 smrtnih žrtvah, pri čemer ni znano, ali je upošteval tudi napadalca. Razglasil je tridnevno žalovanje.

Poškodovanih je bilo več kot 40 ljudi, od tega jih je šest v kritičnem stanju, navaja ruska tiskovna agencija Tass.

Pred tem so preiskovalci poročali, da je smrtne žrtve in poškodovane zahtevala eksplozija naprave neznanega izvora, napolnjena s kovinskimi delci, ki je pred streljanjem odjeknila v kantini šole. Eksplozivno napravo so našli in jo preučujejo.

Iz zgradbe v pristaniškem mestu na Krimskem polotoku, ki si ga je leta 2014 priključila Rusija, so evakuirali ljudi in zavarovali območje. Kot navajajo na spletni strani šole, jo obiskujejo dijaki, starejši od 14 let.

Ruski predsednik Vladimir Putin je svojcem izrazil sožalje in pristojnim službam naročil, naj ugotovijo vzrok eksplozije, so sporočili iz njegovega urada. Obljubil je temeljito preiskavo, katere rezultate bodo predstavili javnosti.

VIDEO SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ.

Pristojno ministrstvo je na polotoku razglasilo izredne razmere. Okrepili so varnost v Kerču in tudi drugod na polotoku, med drugim so zaprli vse izobraževalne ustanove v mestu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine