9.1 C
Ljubljana
sreda, 27 oktobra, 2021

(VIDEO + FOTO) Tragedija na Gorjancih: v hudi prometni nesreči umrl motorist (46)

Nekaj pred 13.30 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči z udeležbo motorista in voznika osebnega avtomobila na cesti Novo mesto – Metlika, v Velikem Cerovcu.

Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov PPP Novo mesto je 46-letni motorist peljal iz smeri Novega mesta proti Metliki. V Velikem Cerovcu je v ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem, padel in drsel po nasprotnem smernem vozišču. Iz nasprotne smeri je takrat po svojem smernem vozišču pravilno pripeljal 51-letni voznik osebnega avtomobila in trčil v motorista. Hudo poškodovanega motorista so reševalci odpeljali v bolnišnico, kjer je zaradi hudih poškodb nekaj po 15. uri umrl. V nesreči se je lažje poškodovala tudi 52-letna potnica v avtomobilu.

(Slika: PrintSCreen/YouTube/DolenjskaNews)

46-letni motorist je letos četrta smrtna žrtev prometnih nesreč na cestah na našem območju. V prometni nesreči, ki se je zgodila januarja v Kočevskih Poljanah, sta umrla dva potnika v osebnem avtomobilu, v mesecu marcu pa je v prometni nesreči, ki se je zgodila na avtocesti, umrl pešec.

V zadnjih petih letih je na območju Policijske uprave Novo mesto v prometnih nesrečah umrlo 14 motoristov. V devetih prometnih nesrečah je bilo ugotovljeno, da so se zgodile zaradi neprilagojene hitrosti, nepravilna stran in smer vožnje je bila vzrok štirih nesreč s smrtnim izidom, v eni pa je voznik drugega vozila odvzel prednost motoristu.

Motoriste policija poziva k strpni in varni vožnji. Hitrost naj prilagodijo ne le veljavnim omejitvam, ampak tudi razmeram na cesti in svojim vozniškim sposobnostim. Ob spremembi smeri se naj prepričajo, da to lahko varno storijo in so jih drugi udeleženci v prometu opazili. Na motor naj sedejo spočiti in trezni ter skušajo predvideti ravnanja drugih udeležencev v prometu.

Video si lahko ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine