16.5 C
Ljubljana
četrtek, 5 avgusta, 2021

(VIDEO+FOTO) Ste slišali, kakšen velik požar je divjal v okolici Tržiča? Ranjeni trije gasilci, v požaru pri Krškem pa opečena dva človeka!

 
V okolici Tržiča je danes zagorelo večje gospodarsko poslopje in del stanovanjske hiše, javlja Bojan Kos iz PU Kranj.

Kos piše: “Poslopje je uničeno, prav tako pripadajoči objekti, poškodovan pa je del stanovanjske hiše. Požar je pogašen, gasilci pa že pregledujo požarišče in iščejo posamezna žarišča. Po prvih podatkih v objektih ni bilo nikogar. Na kraju je bil najden poginuli pes. Lažje poškodovani so tudi trije gasilci, ki so v zahtevni intervenciji pred uničenjem uspeli rešiti stanovanjsko hišo. Požar je gasilo 95 gasilcev z 20. vozili. Aktivnosti na terenu še potekajo. Materialna škoda je velika. Več podatkov sporočimo predvidoma jutri.

Fotografije in video si lahko ogledate TUKAJ.

Ob 14.44 pa je v naselju Velika vas pri Krškem, občina Krško, gorel gospodarski objekt, javlja uprava za zaščito in reševanje.

Gasilci PGE Krško, PGD Velika vas in PGD Leskovec so pogasili požar, preprečili širjenje požara na stanovanjski objekt, s pomočjo delovnega stroja odstranili uničeni del objekta in ostrešja ter s termovizijsko kamero pregledali prostore in ostrešje stanovanjskega objekta. Reševalci NMP Krško so na kraju oskrbeli osebi zaradi opeklin in tri osebe, ki so se nadihale dima. Na gasilski straži so ostali gasilci PGD Velika vas. Dežurni delavec Elektra Celje pa je odklopil električno energijo

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zadnje novice

Sorodne vsebine