5.2 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Veseli december zapeljal tudi tovornjakarja – na mejnem prehodu je krepko napihal

Policisti  PU  Novo  mesto  so intervenirali v 57-ih nujnih primerih  in  na  številko  113 prejeli 191 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda  in  miru  na  javnih  krajih  in  v  zasebnih  prostorih.  S področja kriminalitete  so  obravnavali  sume  kaznivih dejanj grožnje, poškodovanja tuje  stvari in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave.

Policisti  PP  Krško  so bili 11. 12. v jutranjih urah obveščeni o prometni nesreči  v  Krškem.  Opravili  so ogled in ugotovili, da je 45-letni voznik osebnega  avtomobila  na  prehodu  za pešce trčil v 18-letnega pešca, ki je pravilno  prečkal cesto. Lažje poškodovanemu pešcu je voznik nudil pomoč in ga  odpeljal  v  zdravstveni  dom,  kjer  so  mu  oskrbeli lažje poškodbe. Policisti  bodo  zoper  voznika  zaradi  kršitev cestno prometnih predpisov uvedli postopek o prekršku.

Policisti Postaje mejne policije Metlika so danes dopoldne  na vstopu v Slovenijo kontrolirali voznika tovornega vozila hrvaških registrskih oznak. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola je bil zoper voznika odrejen preizkus alkoholiziranosti z indikatorjem alkohola. Ugotovljeno je bilo, da je imel voznik  v litru izdihanega zraka 0,50 miligramov alkohola. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so mu izrekli globo v višini 900 evrov in 16 kazenskih točk. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje.

Zadnje novice

Sorodne vsebine