19.8 C
Ljubljana
četrtek, 5 avgusta, 2021

Veseli december v znamenju maliganov med vozniki – policisti izvajajo kontrole

V  včerajšnjem  pregledu dogodkov so policisti opozorili na dve izstopajoči vožnji v cestnem  prometu pod vplivom alkohola. Tovrstna problematika je zelo pereča tudi  na  območju  Policijske  postaje  Šentilj.  Zaradi tega ji tamkajšnji policisti,   ob   pomoči  policistov  Postaje  prometne  policije  Maribor, posvečajo  še  posebno  pozornost. 

 

V soboto, 1. 12. 2019, so združili moči in  izvedli poostren nadzor cestnega prometa. Ugotovili so sedem voženj pod vplivom  alkohola.  V  šestih  primerih  je  vrednost pokazala do 0,52 mg/l alkohola  v organizmu, v enem primeru pa je bila ta meja celo presežena. To pomeni,   zraven    predpisane   globe,  še  izrek  prenehanja  veljavnosti vozniškega dovoljenja. Ob  vseh  opisanih  kršitvah  so policisti enemu vozniku, zaradi večkratnih kršitev cestno prometnih predpisov, zasegli njegovo vozilo.

Ker  policisti  že v začetku (veselega) decembra zaznavajo povečano število voženj  pod  vplivom  alkohola,  tudi  v  dnevnem času, izmerjene vrednosti alkohola  v  organizmu  pa  so zelo visoke, bodo z nadzori cestnega prometa intenzivno  nadaljevali. “Voznikom pa še enkrat več polagamo na srce, naj ne sedejo za volan, če so pred tem uživali alkoholne pijače,” so zapisali.

Včeraj, nekaj pred 13. uro je na Železni cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Do nesreče je prišlo, ker je voznik osebnega vozila odvzel prednost drugemu vozniku, ki se je v nesreči lažje poškodoval. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Včeraj, okoli 8. ure je v križišču Šmartinske in Bratislavske ulice prišlo do prometne nesreče. Do nesreče je prišlo, ker je voznica osebnega vozila zapeljala v križišče, ko je na semaforju gorela rdeča luč in trčila v drugo osebno vozilo. Obe voznici in potnica so v nesreči zadobile lahke telesne poškodbe.

V  Škofijah  so policisti zasegli osebni avto 46-lentnemu vozniku iz Izole, ki nima vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog. Prav tako so v  Škofijah  zasegli osebni avto 41-letniku, ki nima veljavnega
vozniškega dovoljenja, vozilo pa ni registrirano. Sledi obdolžilni predlog.

Ob  11.50  se je zgodila prometna nesreča z udeležbo več vozil na avtocesti, med počivališčem  Ravbarkomanda  in  izvozom  Postojna.  Nastal  je zastoj dolg približno  en kilometer.  Policisti so ugotovili, da je šlo za dve prometni nesreči.  V prvi je 36-letni voznik tovornega vozila, ki je vozil po desnem prometnem  pasu  zaradi prometnih razmer (strnjena kolona na obeh prometnih pasovih  in spremenjena prometna signalizacija zaradi dela na cesti) pričel zavirati.  V  tistem  trenutku  je  56-letni voznik tovornega vozila pričel sunkovito  zavirati in v izogib naletnemu trčenju sunkovito zavil v levo na prehitevalni  pas, zatem pa z desnim bokom oplazil prikolico. Zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji in poteka veljavnosti vozniškega dovoljenja so mu izdali plačilni nalog.

 
Zatem  pa  je podobno prišlo do prometne nesreče, ki se je zgodila na levem prehitevalnem  pasu.  43-letni  voznik  osebnega  avtomobila  je iz enakega vzroka  zmanjšal  hitrost  svojega  vozila,  pri  tem pa je 21-letni voznik kombiniranega  vozila zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v zadnji del vozila, ki ga je odbilo naprej in je oplazilo odbojno ograjo ter trčilo v vozilo, ki ga je vozil 40-letnik. 21-letniku je bil izdan plačilni nalog zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji.

 
Ob  4.50  je  bilo  pred  predorom Dekani, smer proti Ljubljani, ustavljeno previsoko  tovorno  vozilo  s  polpriklopnikom.  Ugotovljeno  je  bilo,  da 39-letni voznik iz Kopra nima dovoljenja za izredni prevoz, izdan mu je bil plačilni  nalog,  zoper pravno osebo bo uveden hitri postopek, vozilo pa je bilo izločeno iz prometa.
 
Nekaj  pred 16. uro se je zgodila prometna nesreča v Črnomlju. Policisti so opravili  ogled  in  ugotovili,  da  je  nesrečo  povzročil 58-letni voznik osebnega  avtomobila,  ki  je  na  prehodu  za  pešce  trčil v peško, ki je pravilno prečkala cesto. Lažje poškodovano peško so oskrbeli v zdravstvenem domu,  povzročitelju  nesreče  pa  bodo  policisti  zaradi  kršitve  cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Včeraj zvečer, so policisti na območju Domžal opravili postopek z voznico osebnega vozila, pri čemer so ugotovili, da je voznica vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola (0,71 mg/l). Policisti so ji zasegli vozilo in bodo zoper njo podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Zadnje novice

Sorodne vsebine