30.1 C
Ljubljana
sreda, 17 julija, 2024

“Veseli december” pokazal zobe: že navsezgodaj “trd ko aksa” kolovratil po avtocesti!

Piše: C. R. 

Ljubljanski prometni policisti so danes zjutraj na avtocesti opravljali kontrolo prometa, med katero so s svetlobnimi in zvočnimi znaki pričeli ustavljati voznika osebnega vozila, ki je prehiteval vozila po desnem voznem pasu. Voznik pa znakov ni upošteval in je z vožnjo kljub temu nadaljeval.

Z veliko mero truda so ga uspeli varno ustaviti na območju Ljubljane in pri tem ugotovili, da je voznik vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Odredili so mu tudi preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,70 mg/l alkohola v izdihanem zraku (1,4 promila).

Neodgovornega voznika so pridržali do iztreznitve in mu zasegli osebno vozilo s katerim je storil prekrške. Izdali so mu plačilni nalog, ker je prehiteval po desni strani avtoceste, ker ni ustavil na znake policistov in ker je vozil tehnično neizpravno vozilo. Skupna globa za navedene prekrške znaša 740 evrov in 5 kazenskih točk. Zoper njega bodo na pristojno okrajno sodišče podali tudi obdolžilni predlog zaradi vožnje v času izvajanja ukrepa začasnega odvzema vozniškega dovoljenja in zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Za vsakega od teh dveh prekrškov je predpisana globa v višini 1200 evrov in 18 kazenskih točk.

“Kljub vsem opozorilom se še vedno premalo zavedamo kakšno škodo povzroča alkohol. Alkohol deluje opojno, povzroča zasvojenost in škoduje zdravju. Škoda prekomernega pitja se kaže na vseh področjih našega življenja. Še posebej v cestnem prometu, ko alkohol in druge psihoaktivne snovi vplivajo na poslabšanje vozniških sposobnosti in varnost vožnje, kar prispeva k večjemu tveganju za nastanek prometne nesreče. Za varnost v prometu smo odgovorni vsi udeleženci, zato izberimo pravo odločitev, poskrbimo, da bodo naše ceste varne za vse!” je sporočila policija.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine