0.5 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Veliko prometnih nesreč glede na začasne ukrepe

Včeraj, nekaj po 9. uri se je na cesti od Čušperka proti Zdenski vasi, pri odcepu za Malo Ilovo goro zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je 30-letni voznik, ki je pripeljal iz smeri Zdenske vasi v levem nepreglednem ovinku zapeljal na nasprotno stran ceste, v trenutku ko je nasproti pravilno pripeljal 82-letni voznik. V čelnem trčenju sta se oba voznika huje poškodovala, lažje pa je bila poškodovana potnica v vozilu udeleženca. Po sedaj znanih podatkih življenje udeležencev ni ogroženo. Vsi so bili z reševalnim vozilom odpeljani v KC Ljubljana. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V petek, nekaj pred 16. uro se je na primorski avtocesti med Vrhniko in Logatcem v smeri Kopra zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik tovornega in osebnega vozila. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je voznik tovornjaka zaradi neprilagojene hitrosti trčil v vozilo, ki je zaradi okvare stalo na pasu za počasna vozila. Pri tem se je udeleženi voznik hudo telesno poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan na UKC Ljubljana. Njegovo življenje ni ogroženo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, nekaj pred 20. uro se je na Šolski ulici v Dolenji vasi zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik motornega kolesa. Do prometne nesreče je prišlo, ker je motorist zaradi vožnje preblizu robu vozišča zapeljal s ceste in padel. Pri tem je se lažje telesno poškodoval.

Policisti so v postopku ugotovili da je vozil pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 0.88 mg/l v izdihanem zraku. Policisti so mu izdali plačilni nalog, podan pa bo tudi obdolžilni predlog na sodišče.

V petek okoli 16.30 se je v križišču Triglavske in Bernikove ulice v Domžalah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik ni upošteval znaka rdeče luči in je v križišču odvzel prednost drugemu vozniku. Pri tem se je povzročitelj lažje telesno poškodoval. Policisti so mu izdali plačilni
nalog.

Včeraj, okoli 23.30 se je na Barjanski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je voznik zaradi neprilagojene hitrosti pri zavijanju zapeljal s ceste in trčil v drog semaforja. Pri tem se je lažje telesno poškodoval potnik v vozilu.

Policisti so v postopku ugotovili da je vozil pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 0.58 mg/l v izdihanem zraku. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V petek, okoli 15.30 se je na Cesti na Poljane v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika mopeda. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zaradi prekratke varnostne razdalja trčil v mopedista pred njim. Pri tem se je povzročitelj lažje telesno poškodoval. Policisti so v postopku ugotovili da je vozil pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 0.60 mg/l v izdihanem zraku. Policisti so mu izdali plačili nalog. 

Gorenjski policisti so v minulih dveh dneh obravnavali dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Obe na območju Gorij. V eni je kolesarka pri vožnji po klancu navzdol trčila v drevo. Domnevno se je umikala osebi na cesti. Utrpela je hujše poškodbe. V drugi nesreči pa je kolesar med vožnjo izgubil ravnotežje in sam padel po tleh. Po prvih podatkih je lažje poškodovan. Kolesarje opozarjamo na veliko previdnost in uporabo zaščitne opreme. So namreč slabo zaščiteni, tveganje za poškodbe pri padcih in v nesrečah pa je zelo visoko, sploh, če gre za višje hitrosti. Kolesarji najpogosteje povzročijo prometne nesreče, ker vozijo preblizu roba vozišča ali celo po nasprotni polovici, prav tako zaradi neupoštevanja pravil o prednosti, največkrat na križiščih, saj pozabljajo, da tamkajšnji "stop"
znak ali znak "križišče s prednostno cesto" velja tudi zanje, in ne le za voznike motornih vozil, ter zaradi neprilagojene hitrosti vožnje. V nekaterih primerih je posredi tudi alkohol.

***
Poostren nadzor v prometu. Gorenjski policisti so v petek popoldan izvedli poostren nadzor v prometu in v nekaj urah ugotovili 18 kršitev prometnih pravil. V 13 primerih so vozniki prekoračili hitrost vožnje. Najvišja prekoračitev hitrosti na cesti zunaj naselja na omejitvi 90 km/h je bila
131 km/h, druga najvišja pa 123 km/h. Glede na kategorijo ceste gre obakrat za visoki prekoračitvi. Policisti so obravnavali tudi nepravilen prevoz tovora in dve vožnji brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Eden od udeležencev brez vozniškega dovoljenja je bil mladoletnik z mopedom, ki policistom ni ustavil. Registrsko tablico je imel zakrito, vozil pa je nevarno. Policisti so ga izsledili in ga obravnavajo zaradi kršitve. Moped so mu zasegli in obvestili starše. Postopek še poteka.

Dan prej so poostren nadzor izvedli tudi prometni policisti sami. Z velikim izkoristkom opreme so poostreno nadzirali hitrost vožnje voznikov. Merili so na gorenjski avtocesti, regionalni cesti Jesenice – Žirovnica, na Orehku v Kranju, v Podtaboru na glavni cesti proti Tržiču in na cesti Kranj – Labore. Ugotovili so 48 prekoračitev hitrosti. V naselju je bil najvišja izmerjena hitrost 74 km/h, na avtocesti pa 195.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine