15.2 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Vedno več vlomov v avtomobile

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnji 24 urah sprejel štiri obvestila o prometnih nesrečah z materialno škodo, tri prijave o kršitvah   predpisov   o   javnem redu in miru na javnem mestu, s področja kriminalitete   pa   o sumih kaznivih dejanj tatvina in vlom. Zaradi nadaljevanja s kršitvijo javnega reda so policisti pridržali eno osebo.

 

Včeraj okoli 10.30 je neznana ženska v Volči na območju Poljan nad Škofjo Loko vstopila v stanovanjsko hišo in se ob zalotitvi lastniku izgovorila, da na tem naslovu nekoga išče. Gre za žensko s svetlimi lasmi in močnejšo postavo, ki se je s kraja odpeljala z osebnim avtomobilom srebrne barve. Ženska naj si nebi prilastila ničesar.

V dejanju so podane okoliščine, v katerih storilci oziroma v zadnjem času pogosteje ženske storilke izvršujejo drzne tatvine iz stanovanj in hiš. Pri izvrševanju   kaznivih dejanj te vrste storilci izkoriščajo opustitev samozaščitnih ukrepov zaklepanja stanovanjskih objektov, žrtve pa so običajno starejše osebe na redkeje poseljenih krajih. Prisotnost lastnikov storilcev ne moti preveč, če pa jih ti zalotijo, se izgovorijo, da nekoga iščejo, da so se izgubili, da so zašli, prosijo za vodo, uporabo stranišča ipd. Kraj potem hitro zapustijo. Storilci iščejo predvsem denar, zlatnino in nakit.

V izogib tovrstnim tatvinam zaklepajte vrata, sumljivo dejanje pa s čim več podatki policiji na interventno številko 113 prijavite takoj.

Neznani storilec je danes ponoči na Cesti Staneta Žagarja v Kranju vlomil v poslovni objekt in odtujil mobilne telefone.

Maja letos povečano število vlomov v vozila. Gorenjski policisti so maja letos obravnavali več vlomov v vozila. Med januarjem in aprilom so mesečno obravnavali zgolj posamezne primere tovrstnih kaznivih dejanj, maja pa se je število vlomov v vozila povečalo. Tri vlome v vozilo so policisti obravnavali tudi že ta mesec. Vlomi so razpršeni, najpogosteje je bilo v vozila vlomljeno z razbijanjem stekel, odtujene pa so bile denarnice, denar, orodje in uporabne prenosne naprave.

Prejšnji mesec (maj) so storilci vlamljali na naslednjih lokacijah:

   –     Kokrica, razbito steklo na osebnem avtomobilu in na kraju prijet

     osumljenec kaznivega dejanja

   –     Ulica Rudija Papeža v Kranju, vlom v osebni avtomobil brez odtujitve

     predmetov

   –     Ulica Lojzeta Hrovata v Kranju, poskus vloma v vozilo z naviranjem

     vrat

   –     Kranj, razbito steklo na kombiju in odtujeno orodje

   –     Spodnji Brnik, razbito steklo na vozilu in tatvina denarnice

   –     Naklo, razbitje stekla in tatvina mobilnega telefona

   –     Slovenski Javornik, razbito steklo na vozilu ter odtujena denarnica

     in denar

   –     Spodnji Plavž, razbito steklo na vozilu in tatvina dela vozila

   –     Hrušica, vlom v avtodom in tatvina denarja

   –     Radovljica, vlom v avtodom in tatvina denarja

V tem mesecu pa so policisti obravnavali vlome v Ratečah, kjer je storilec po razbitju stekla iz vozila odtujil denarnico ter torbo s fotografsko opremo in oblačila; na Poti na Jošta je bil obravnavan poskus vloma v vozilo z naviranjem vrat; ter na Spodnjem Brniku, kjer je storilec navrl vrata vozila in iz prtljažnika odtujil nahrbtnik s predmeti.

V vozilih – tudi v prtljažniku ne – ne puščajte vrednih predmetov!

Vaša vozila bodo še hitreje tarča tatov, če bodo vredne stvari odložene na vidnih mestih.

Zadnje novice

Sorodne vsebine