13.6 C
Ljubljana
nedelja, 1 oktobra, 2023

Vedno več vlomov v avtomobile na Goriškem

Piše: C. R.

V Kopru so z gradbišča ukradli gradbeni oder. Podjetje je oškodovano za 4000 evrov.

Včeraj, 12. aprila nekaj po 12. uri, so policisti PP Idrija obravnavali vlom v eno od stanovanjskih hiš v naselju Plužnje (Občina Cerkno) v času odsotnosti stanovalcev. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec tekom včerajšnjega dne vlomil skozi zadnja vhodna vrata in vstopil v notranjost stanovanjskega objekta. Storilec je nato pregledal notranje prostore in pri tem našel in si prilastil različne predmete (poleg gotovine tudi zlatnino in srebrnino in drugi drobni nakit). Idrijski policisti primer še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Včeraj, 12. aprila ob 15.32 uri, so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil v Solkanu. Policisti so na kraju z ogledom in zbiranjem obvestil ugotovili, da je neznani storilec tekom včerajšnjega dne vlomil z razbitjem stekla na sovoznikovih vratih omenjenega vozila, ki je bilo parkirano na parkirnem prostoru pred enim od gostinskih objektov. Nepridiprav je po izvršenem vlomu pregledal notranjost avtomobila in odvzel sončna očala. Po dejanju je storilec kraj zapustil in z odtujenim predmetom odšel neznano kam. Policisti PP Nova Gorica bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Prav tako so policisti PP Nova Gorica včeraj, 12. aprila ob 13.36 uri, obravnavali vlom v osebno vozilo na območju Podsabotina (Občina Brda). Po prvih zbranih podatkih je tudi v navedenem primeru neznani storilec vlomil v osebno vozilo z razbitjem stekla na sovoznikovih vratih in iz notranjosti odvzel denarnico z vsebino (v njej je oškodovanec imel poleg bančne kartice in manjše vsote gotovine tudi druge osebne dokumente). Tudi ta primer novogoriški policisti še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Včeraj, 12. aprila nekaj minut po 10. uri dopoldne, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili, da je bilo vlomljeno v osebna avtomobila, ki sta bila parkirana na makadamskem parkirišču pod spomenikom na Cerju na območju naselja Lokvica (Občina Miren-Kostanjevica). Na kraju je bilo ugotovljeno, da je storilec včeraj dopoldne pristopil do prvega osebnega avtomobila (znamke Citroen) in s pomočjo neznanega predmeta razbil manjše prednje steklo na desni strani vozila. Nepridiprav je pregledal notranjost vozila, vendar iz njega ni ničesar odtujil. Prav tako je storilec včeraj dopoldne, pristopil še do drugega avtomobila (znamke VW), ki je bil parkiran na omenjenem parkirišču in z razbitjem stekla vlomil v omenjeno vozilo. Tudi v navedenem primeru storilec iz vozila ni ničesar ukradel in je nato kraj zapustil ter odšel neznano kam. Zaradi kaznivega dejanja je na obeh vozilih nastala materialna škoda. Tudi ta primer policisti še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Poleg zgoraj navedenih primerov so policisti PP Nova Gorica včeraj, 12. aprila okoli poldneva, obravnavali poskus vloma v osebno vozilo tudi v Novi Gorici. Po sedaj zbranih podatkih je storilec včeraj zjutraj v Ulici Gradnikove brigade skušal vlomiti s pomočjo neznanega predmeta zadnja leva vrata osebnega avtomobila, ki je bil parkiran na nezavarovanem makadamskem parkirišču nasproti enega od stanovanjskih blokov. Storilec je bil pri tem neuspešen in je po nezakonitem početju kraj zapustil ter odšel neznano kam. Policija okoliščine kaznivega dejanja še preiskuje.

Vir: Policija

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine