15.8 C
Ljubljana
sreda, 22 septembra, 2021

Več prometnih nesreč med motoristi v okolici Nove Gorice

Piše: C. R.

V soboto, 5. junija ob 16.56 uri, so bili obveščeni o prometni nesreči II. Kategorije na regionalni cesti Bovec – Soča, v bližini naselja Kal – Koritnica (Občina Bovec) in v kateri je bil udeležen tuj motorist in voznica osebnega avtomobila.

Z ogledom kraja prometne nesreče in zbiranjem obvestil je bilo med drugim ugotovljeno, da je 66–letni motorist, državljan Madžarske, vozil na omenjeni cesti proti Trenti v skupini desetih motoristov, in sicer kot peti v koloni. Med vožnjo je iz neznanega vzroka z motornim kolesom zapeljal levo, čez sredino vozišča v trenutku, ko je v nasprotni smeri pravilno po svoji strani pripeljala voznica osebnega avtomobila. Slednja se je z vozilom umikala skrajno desno, vendar trčenja z motornim kolesom ni mogla preprečiti. Madžarski motorist je z levim kovčkom motornega kolesa zadel v prednji levi blatnik avtomobila zaradi česar je izgubil ravnotežje in z motornim kolesom kasneje zapeljal pod cesto; z motornim kolesom je obstal na strmem pobočju med drevesi tri metre pod nivojem ceste. V prometni nesreči je bil madžarski motorist predvidoma lažje poškodovan, voznica avtomobila v nezgodi ni bila poškodovana. Poleg policistov PP Bovec so na kraju posredovali tudi gasilci PGD Bovec in reševalci NMP ZD Tolmin, ki so po nudeni oskrbi poškodovanca odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Zoper povzročitelja prometne nesreče bodo bovški policisti na podlagi vseh ugotovljenih dejstev in teže telesnih poškodb podali ustrezen ukrep.

V soboto, 5. junija ob 11.21 uri, so bili obveščeni o prometni nesreči III. kategorije na cesti Ajdovščina  – Col (Občina Ajdovščina), kjer je padel in se poškodoval 47–letni motorist. Po ugotovitvah prometnih policistov je omenjeni motorist vozil iz Cola proti Ajdovščini. Med vožnjo na omenjeni relaciji je v levem nepreglednem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti zdrsnil na levi bok in drsel do brežine. V prometni nesreči je bil motorist  predvidoma huje poškodovan. Kasneje so na kraju poleg policistov Postaje prometne policije Nova Gorica posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina in reševalci NMP ZD Ajdovščina, ki so oskrbeli poškodovanega motorista in nato z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Prometni policisti bodo zoper povzročitelja prometne nezgode zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa ustrezno ukrepali.

Vir: Policijska uprava Nova Gorica

Zadnje novice

Sorodne vsebine