12.8 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Več mrtvih v železniški nesreči na Danskem

V železniški nesreči na Danskem je po podatkih danskih železnic umrlo šest ljudi. Nesreča se je zgodila na mostu, ki povezuje dva danska otoka, je sporočila danska policija, poročajo tuje tiskovne agencije.

Vzrok nesreče še ni znan. Danski mediji poročajo, da naj bi se nesreča zgodila, ko je potniški vlak trčil v tovorni vlak, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Na vlaku je bilo v času nesreče 131 potnikov in trije člani osebja.

Po poročanju nemške tiskovne agencije dpa se je nesreča zgodila okoli 7.30, ko je potniški vlak trčil v nek predmet, morda v del nasproti vozečega tovornega vlada, zaradi česar je moral potniški vlak silovito zavirati. Po navedbah AFP naj bi zaradi silovitega vetra odtrgalo streho tovornega vlaka, ki je zadela v nasprotni smeri vozeči potniški vlak.

Tiskovni predstavnik lokalne policije za AFP je dejal, da nima ostalih podrobnosti o nesreči, dodal pa, da policija ve, da je nek predmet zadel vlak.

Nesreča se je zgodila na mostu, ki povezuje otoka Zealand, kjer je tudi prestolnica Koebenhavn, in Funen. V času nesreče je v regiji pihal močan veter. 18 kilometrov dolg most je bil zaradi močnega vetra zaprt za cestni promet.

Pred tem je silovit veter poskrbel za izpade elektrike in nevšečnosti v cestnem in trajektnem prometu tudi v drugih delih Skandinavije. Na Švedskem je bilo tako zaradi podrtih dreves davi brez elektrike več kot 100.000 gospodinjstev.

Zadnje novice

Sorodne vsebine