10.2 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

Več dni pogrešanega Slovenca našli mrtvega v okolici Poreča

V četrtek, 25. julija je blizu kampa Valkanela v morju izginil 48-letni Boštjan Dolničar. Ta se je v večernih urah z vodnim skuterjem zabaval na morju. Stekla je iskalna akcija, ki pa jo je bila hrvaška policija večkrat prisiljena začasno prekiniti zaradi preveč kalne vode in pozneje zaradi napovedane nevihte. Ugibalo se je, da bi zaradi močnih tokov lahko Dolničarjevo truplo odneslo vse do Italije. Družina je do včeraj čakala v negotovosti. Po naših virih pa naj bi telo umrlega le našli v bližini Poreča, kar je približno 10 km stran od kampa Valkanela, kjer je izginil Dolničar.

 

Bila je igra, bila je zabava, in nato je bila tragedija. Po štirih dneh iskanja naj bi informacijah, ki jih je pridobila Nova24TV v bližini Poreča le našli telo umrlega 48-letnega Boštjana Dolničarja, ki je v četrtek izginil v morju med vožnjo z vodnim skuterjem.

Dolničar se je v času nesreče vozil z vodnim skuterjem na katerem je zadaj vlekel še sina. V nesreči, ki je sledila, jo je 11-letnik k sreči odnesel brez poškodb, medtem ko se je za njegovim očetom izgubila vsaka sled.

Velik ljubitelj hitrosti in strasten dvigovalec uteži

Sledila je iskalna akcija, medtem ko je bila družina primorana čakati. Hrvaški policiji pa je pri tem nagajalo tudi vreme. Sprva je bil problem kalno morje, zatem so prišle nevihte. Črne napovedi so kazale, da Dolničarja ne bodo nikoli našli, saj bi njegovo telo lahko močni morski tokovi ponesli vse do Italije.

Kamp Valkanela. Foto: Camping.hr

Kot smo že poročali, naj bi Dolničar bil velik ljubitelj hitrosti, tako na vodi, kot na cesti. V preteklosti naj bi mu zaradi prekoračene hitrosti že zasegli vodni skuter. Čeprav naj bi si v preteklosti vedno nadel rešilni jopič, tokrat tega ni storil. Z družino je prihajal na počitnice v kamp Valkanela že dobrih deset let. Vedno je vozil vodni skuter.

V času nesreče je poleg sina, ki je sedel z njim na zadnjem sedežu vodnega skuterja vlekel še enega otroka na napihljivi blazini. Ko se je deček obrnil nazaj pa naj bi oče izginil. 11-letnik je začel kričati, kar je dalo drugim plovilom v bližini vedeti, da je nekaj narobe. Začeli so z iskanjem, poklicali pa so tako policijo kot gasilce.

Policija preiskala nizozemski gliser
Po pisanju 24sata so preiskovalci preiskali tudi nizozemski gliser, ki se je v trenutku padca nahajal pred Dolničarjem. Mladeniči na gliserju so povedali, da so naleteli na večji val, nakar so slišali krike o pogrešanem Dolničarju zaradi česar so nekateri od njih takoj skočili v vodo, a zaradi teme in globine niso videli ničesar.

Pojavljala so se ugibanja, kaj bi lahko bil vzrok nesreče. Eno od gibanj je bilo, da je Dolničar zaradi previsokih valov z glavo udaril v krmilo in padel v vodo. Ravno tako so se pojavila namigovanja, da je pokojni zaradi ukvarjanja z bodybuildingom jemal sterodide, zaradi česar naj bi ga izdalo srce. Po informacijah, ki smo jih dobili od Dolničarjevih sosedov v kampu, naj bi zaradi načina prehrane imel Dolničar težave že v preteklosti.

“Slišali smo še vsaj pet drugačnih teorij o tem, kaj bi se mu lahko v resnici zgodilo,” je povedal naš sogovornik. Več informacij o tem kaj se je res zgodilo Dolničarju bo znano po opravljeni obdukciji. Njegova družina pa se zdaj, ko je bilo telo najdeno, lahko končno začne vse priprave potrebne za pogreb.

Ivan Šokić

Zadnje novice

Sorodne vsebine