24.5 C
Ljubljana
nedelja, 14 aprila, 2024

Včeraj več požarov po celotni Sloveniji

Piše: C.R.

Požari v objektih

Ob 15.14 je v podjetju na Čopovi ulici v Celju zagorel motor za odsesavanje. Do prihoda gasilcev so zaposleni požar pogasili. Gasilci PGE Celje in PGD Ostrožno so zavarovali kraj dogodka, prezračili prostor in ga pregledali s termovizijsko kamero.

Ob 15.31 je v Novem Celju v občini Žalec zagorelo v skladiščnem šotoru. Manjši požar so z gasilnim aparatom pogasili zaposleni. Gasilci PGD Žalec so s termovizijsko kamero pregledali pogorišče.

Ob 17.42 je na Ljubljanski cesti v Celju zagorel električni bojler za sanitarno vodo v kurilnici stanovanjske hiše. Gasilci PGE Celje in PGD Babno so zavarovali kraj dogodka, pogasili požar, ki je v celoti poškodoval kurilnico in prezračili prostore. Reševalci NMP Celje so na kraju oskrbeli osebo, ki se je nadihala dima.

Ob 18.52 je v Srgaših v občini Koper, prišlo do preboja ozemljitvenega kabla na električnem drogu. Zagorela je trava in bližnje grmičevje. Gasilci Javnega zavoda Gasilske brigade (JZ GB) Koper in PGD Krkavče so pogasili manjši požar na površini okoli 30 kvadratnih metrov. Dežurni delavci Elektro Primorske so okvaro odpravili okoli 22.30.

Ob 4.22 je v dnevnem centru za brezdomce v Plečnikovem podhodu zagorel grelnik vode. Posredovali so gasilci Gasilske brigade (GB) Ljubljana in PGD Ljubljana mesto, ki so grelnik dokončno pogasili, zaprli ventil vode ter prezračili objekt. Vodo, ki se je natekla kot posledica počene cevi so posesali. Zadimilo je tudi prostore lokala, ki se nahaja nad prostori. Tudi te so prezračili.

Ob 12.38 je v Ulici Jana Husa v Ljubljani zagorelo v mansardnem delu stanovanjske hiše. Gasilci GB Ljubljana so požar hitro omejili in pogasili, tako da se ogenj ni razširil na ostali del objekta.

Ob 16.33 je na Puhovi ulici v Ljubljani zagorelo v eni od kleti v stanovanjskem bloku. Gasilci GB Ljubljana in PGD Tomačevo so požar pogasili. Gorel je odpadni papir kolesa in druga krama.

Ob 18.27 je na Poti na Rakovo Jelšo v Ljubljani gorela vrtna uta. Požar so pogasili gasilci GB Ljubljana in PGD Trnovo.

Ob 21.11 so na Brniški cesti v Vodicah v garaži v kovinskem sodu zagorele odpadne krpe prepojene s premazom za lesene obloge. Gasilci PGD Vodice so sod iz katerega se je kadilo iznesli na prosto.

Požari na prometnih sredstvih

Ob 21.26 je na Cesti krških žrtev v Krškem v skladišču trgovine zagorel električni viličar. Začetni požar je pogasil varnostnik. Gasilci PGE Krško so opravili pregled stroja s termovizijsko kamero.

Požari v naravi oziroma na prostem

Ob 21.53 je v Mlačah v občini Slovenske Konjice pri ribnikih zagorela kamp prikolica. Gasilci PGD Loče in Slovenske Konjice so požar omejili in pogasili.

Ob 11.38 je na Spodnjih Škofijah v občini Koper, občanu ogenj ušel izpod nadzora. Še pred prihodom gasilcev je občanu uspelo ogenj omejiti. Gasilci JZ GB Koper in PGD Dekani so pogorišče

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine