7.6 C
Ljubljana
petek, 23 februarja, 2024

Včeraj v Mariboru huda prometna nesreča s tremi ranjenimi

Včeraj popoldne, ob 16:25, se je na glavni cesti št. 1 v križišču Ptujske ceste in Špeline ulice v naselju Maribor pripetila prometna nesreča, in sicer zaradi neupoštevanja pravil prednosti v križišču. V nesreči je ena oseba utrpela hude telesne poškodbe, dve osebi pa sta bili lažje telesno poškodovani.

Policisti so ugotovili, da je povzročitelj vozil osebni avtomobil iz smeri ulice heroja Nandeta proti Špelini ulici ter se pred križiščem z Špelino ulico razvrstil na prometni pas za zavijanje levo v smeri Zagrebške ceste ter pri zeleni luči na semaforju zapeljal v križišče.

Pri zavijanju levo pa ni pustil mimo vozila, ki je prihajalo iz nasprotne smeri in je vozilo naravnost, zaradi česar je udeleženec, ki je vozil po desnem prometnem pasu Ptujske ceste iz smeri Janševe ulice proti Špelini ulici, s sprednjim delom svojega vozila čelno trčil v osebni avtomobil povzročitelja.

Po trčenju je povzročiteljevo vozilo zavrtelo za 90 stopinj v levo ter se ustavilo na prehodu za pešce Špeline ulice, obrnjeno s sprednjim delom v smeri Ulice heroja Nandeta, vozilo udeleženca pa je po trčenju zavrtelo 270 stopinj v desno, nato pa je obstalo obrnjeno prečno na vozišče Ptujske ceste s sprednjim delom v smeri Ukrajinske ulice.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine