13.6 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Včeraj popoldne spet prometna nesreča s smrtnim izidom

V četrtek ob 16. uri se je na makadamski gozdni cesti izven naselja Lobnica na območju občine Ruše zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 72-letni voznik avtomobila, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Nesreča se je zgodila, ko je 72-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri parkirišča pod spodnjo postajo sedežnice Pisker v smeri Ruš. Ko je pripeljal po klancu navzdol, je v desnem ovinku zapeljal izven vozišča in trčil v drevo. Na kraju nesreče je umrl. Sopotnica v vozilu ni bila poškodovana.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 106 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, 17 nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, ena pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 57 kršitev javnega reda in miru ter 97 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 37-krat posredovali na javnih krajih in 20-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so tri kršiteljev. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali dva voznika, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli osem vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 37 tatvin, 27 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, pet nasilij v družini, pet ponarejanj denarja, dve preprečitvi uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, dve povzročitvi telesnih poškodb, dve grožnji, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovednimi drogami in eno kaznivo dejanje ponarejanja listin.

Zadnje novice

Sorodne vsebine