23.8 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Včeraj popoldne nova prometna nesreča s smrtnim izidom

V četrtek ob 15.35 se je v Rošpohu, na cesti med Spodnjo Kungoto in Kamnico, zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 41-letni kolesar, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Do prometne nesreče je prišlo, ko je 41-letni kolesar vozil iz smeri Kamnice proti Zgornji Kungoti in v levem nepreglednem ovinku zapeljal na nasprotno smerno vozišče, kjer je trčil v osebni avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pripeljal 34-letna voznica. Pri tem se je kolesar tako hudo telesno poškodoval, da je umrl na kraju nesreče.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 86 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, 18 nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, dve pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 62 kršitev javnega reda in miru ter 85 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 46-krat posredovali na javnih krajih in 16-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so dva kršitelja. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali enega voznika, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli 12 vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 34 tatvin, 13 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, devet kaznivih dejanj v zvezi s prepovedanimi drogami, štiri povzročitve telesne poškodbe, štiri grožnje, štiri ponarejanja listin, tri ponarejanja denarja, dve kaznivi dejanji nasilja v družini in eno kaznivo dejanje preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so dvema osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zadnje novice

Sorodne vsebine