9 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Včeraj na Štajerskem dve nesreči s kolesarji

Včeraj so štajerski policisti obravnavali dve nesreči, v katerih so bili vpleteni kolesarji.

Včeraj okoli 17.25 je 56-Mariborčan kolesaril po lokalni cesti Pod Urbanom proti Kamnici. Zaradi nepravilne strani vožnje je čelno trčil v osebni avtomobil, ki ga je nasproti pripeljal 55-letni domačin. Kolesar je padel po vozišču in se hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v UKC Maribor.

Policisti bodo kolesarju izdali plačilni nalog, zoper voznika osebnega avtomobila pa bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču, če se bo potrdilo, da je vozil pod vplivom alkohola. Policisti so mu namreč odredili preizkus alkoholiziranosti z elektronskim indikatorjem, ki je pokazal, da je imel v organizmu kar 0,98 mg/l alkohola. Ker se voznik z rezultatom ni strinjal in ni želel podpisati zapisnika o preizkusu alkoholiziranosti, so mu policisti odredili strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. Eventualni ukrep zoper njega zato sledi po prejemu strokovnega mnenja Inštituta za sodno medicino v Ljubljani.

Prav tako je včeraj okoli 18.40 18-letni domačin kolesaril po dovozni poti v Orešju na Ptuju proti lokalni cesti. Ob vključevanju na lokalno cesto je izsilil prednost 49-letnemu Mariborčanu, ki je prikolesaril z njegove leve smeri oz. iz smeri Vičave proti Krčevini pri Ptuju. Zaradi tega je starejši s prednjim delom kolesa trčil v bočno stran mlajšega, nakar sta oba padla. Mlajši jo je odnesel brez poškodb, starejši pa se je ob padcu hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v SB Ptuj.

Policisti bodo mlajšega kolesarja kazensko ovadili ptujskemu okrožnemu državnemu tožilstvu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine