2 C
Ljubljana
sobota, 16 oktobra, 2021

Vandalizem in kraja kar 460 litrov goriva!

Piše: C. R.

Danes, 16. septembra zjutraj, so bili policisti obveščeni o nedavni tatvini goriva iz dveh delovnih strojev na gradbišču ceste v naselju Dobravlje (Občina Ajdovščina).

Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec iz rezervoarjev dveh delovnih strojev odtujil oziroma iztočil skupno približno 460 litrov goriva. S tem nezakonitim dejanjem je storilec gospodarski družbi povzročil za približno 500 evrov materialne škode. S strani oškodovanca ni bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti PP Ajdovščina o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

V Kobaridu ukradli osebni avtomobil

Včeraj, 15. septembra med 20. in 21. uro, je bil izpred ene od stanovanjskih hiš v Kobaridu ukraden osebni avtomobil znamke Škoda Felicia, kovinska temno zelena barva, letnik 1999, registrskih številk: GO S1-942. Okoliščine kaznivega dejanja motornega vozila policisti PP Bovec še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Več nasvetov Policije za preprečevanje tovrstnih kaznivih dejanj na naslednji spletni strani: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/varnost-osebnega-premoenja/vozila

Poškodovanje javne razsvetljave v parku v Vipavi

Včeraj, 15. septembra dopoldne, so policiste PP Ajdovščina obvestili, da je neznani storilec med vikendom poškodoval več luči za javno razsvetljavo v parku v Vipavi. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je nepridiprav poškodoval skupno šest svetilk in povzročil za približno 300 evrov materialne škode. S strani odgovorne osebe ni bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti PP Ajdovščina o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

V prometni nesreči I. kategorije s pobegom na Goriškem udeležen voznik avtomobila

Včeraj, 15. septembra ob 12.01 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči I. kategorije s pobegom v Novi Gorici z udeležbo voznika osebnega avtomobila. Slednji je s prednjim delom svojega vozila trčil v kovinski nosilec drsnih dvoriščnih vrat ene od stanovanjskih hiš v Erjavčevi ulici. Po trčenju je voznik z vožnjo nadaljeval proti središču Nove Gorice, pri tem pa kot neposredni udeleženec prometne nesreče ni nemudoma obvestil in posredoval podatkov upravičencem (oškodovancem) ali o tem obvestil policijo. Policisti so 67-letnega pobeglega voznika nedolgo zatem izsledili na območju Nove Gorice, v prometni nesreči pa ni bil poškodovan. V nadaljevanju postopka so mu policisti odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat z elektronskim alkotestom je pokazal, da je imel v organizmu 0,70 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zaradi odgovornosti za storitev več prekrškov po Zakonu o pravilih cestnega prometa bo zoper hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

V prometni nesreči II. kategorije na Bovškem udeleženi 64-letni motorist

Včeraj, 15. septembra ob 17.46 uri, so bili policisti obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v bližini naselja Trenta (Občina Bovec), kjer se je poškodoval tuj motorist. Ugotovljeno je bilo, da je 64–letni voznik motornega kolesa vozil iz Soče proti Trenti. Med vožnjo na omenjeni relaciji mu je v levem preglednem ovinku v nasprotni smeri pravilno pripeljal neznani voznik osebnega vozila. Avstrijski motorist je pri tem posledično zapeljal desno čez rob vozišča in padel pod cesto. Pri tem se je predvidoma lažje poškodoval (poškodba levega ramena in gležnja). Poleg policistov PP Bovec so na kraju nezgode posredovali tudi gasilci PGD Bovec in reševalci NMP ZD Tolmin, ki so predvidoma lažje poškodovanega motorista odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici.

Povoženje divjadi

Včeraj, 15. septembra zvečer, so policiste obvestili, da je voznik osebnega avtomobila znamke BMW na glavni cesti med naseljem Cerkno in Spodnjo Idrijo (v Želinu) povozil divjad (srna). Slednji je vozil iz Želina proti Spodnji Idriji, ko mu je na omenjenem delu ceste pred vozilo skočila omenjena divjad. Po trku z vozilom je srna na kraju nezgode poginila. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji v skladu z določili Zakona o pravilih cestnega prometa so policisti PP Idrija odstopili od ogleda kraja nesreče. Za poginulo divjad je kasneje poskrbel član tamkajšnje lovske družine.

Vir: Policijska uprava Nova Gorica

Zadnje novice

Sorodne vsebine