14.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

V Zagrebu zaradi preprodaje drog aretirali državljanko Slovenije in državljana BiH

Zagrebška policija je v četrtek aretirala Slovenko in državljana Bosne in Hercegovine zaradi posedovanja večje količine orožja in preprodaje kokaina in droge MDMA, s čimer naj bi zaslužila najmanj 110.000 kun (skoraj 15.000 evrov). Osumljena naj bi droge preprodajala v najetem stanovanju v zagrebški četrti Špansko.

 

Policija je osebi aretirala po prejetju informacije, da naj bi v svojem stanovanju preprodajala droge, so danes sporočili s hrvaškega notranjega ministrstva.

Slovenka je imela ob aretaciji pri sebi dva grama kokaina. Ob vstopu v stanovanje so policisti našli tri pištole z naboji, pet paketov MDMA in vrečke različnih velikosti, na katerih so bili ostanki drog. Nekatere vrečke so bile predhodno oprane z detergentom, da bi tako sprali ostanke drog. V stanovanju so našli tudi skupno 113.000 kun v gotovini, ki naj bi jih osumljena zbrala s preprodajo drog.

Policija sumi, da sta Slovenka in državljan BiH nezakonito pridobila in posedovala večjo količino strelnega orožja ter da sta kupovala večjo količino drog za nadaljnjo preprodajo. Orožje in prepovedane snovi sta skrivala v stanovanju, kjer sta živela neprijavljeno.

Osebi sta trenutno v priporu, policija pa je poročilo o preiskavi predala pristojnemu tožilstvu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine