3.5 C
Ljubljana
sobota, 16 oktobra, 2021

V zadnjih dveh dneh je policijski helikopter reševal sedemkrat

Piše: C. R.

Policijski helikopter je včeraj in danes skupno sedemkrat poletel na pomoč v gore. Včeraj je ekipa za helikoptersko reševanje v gorah na območju Kobale dvakrat reševala jadralna padalca. V Kobaridu se je tuja državljanka poškodovala pri soteskanju. Na Mangartu pa so pomagali planinki, ki je z otrokom obstala pred večjim snežiščem. Oba so nepoškodovana prepeljali z gore.

Helikopter reševanje planincev. (foto: policija)

Danes so se zvrstila še tri reševanja. Zjutraj se je na Storžiču zaradi odloma kamenja poškodovala planinka. Sredi popoldneva se je druga planinka poškodovala pri sestopu s Špika. Spotaknila se je na kamenju in padla. V tretjem reševanju pa je ekipa z območja Triglava rešila dve tuji planinki. Helikopter je nepoškodovani prepeljal v dolino.

Opozarjamo na zahtevne razmere v gorah. V visokogorju je še vedno sneg. Svoje  prispeva še vročina in posledično hitrejša utrujenost planincev. Letos je bilo tudi že več primerov odlomov skal in nesreč zaradi tega ter reševanj zaradi nepoznavanja poti in neustrezne  opreme. Pozivamo k načrtovanju ture in veliki previdnosti. Stanodajalci prosimo tujce seznanite z razmerami v gorah in jim pravilno svetujte oziroma jih napotite k usposobljenim in registriranim vodnikom v gorah.

Vir: Policijska uprava Kranj

Zadnje novice

Sorodne vsebine