12 C
Ljubljana
nedelja, 26 marca, 2023

V zadnjih 24 urah prejeli 190 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih

Piše: C. R.

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 190 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 52 nanašalo na kriminaliteto, 51 na javni red in mir, ter 66 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 7 tatvin, 7 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 7 primerov poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 21 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 12 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru.

Med 1. 6. 2022, od 6. ure in 2. 6. 2022, do 6. ure, so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Kočevja izsledili in prijeli 3 tujce (drž. Nigerije, Kameruna in Gvineje), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:
V Domžalah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino in bančne kartice, s katerimi je nato opravil dvige gotovine. Lastnika je oškodoval za okoli 1.200 evrov.
V Kočevju je neznani storilec vlomil v klet in odtujil vrtalnik, znamke Metabo. Lastnika je oškodoval za okoli 200 evrov.
V Šiški je neznani storilec vlomil v tri kleti in odtujil več vrtnega orodja. Lastnike je oškodoval za skupno okoli 700 evrov.
V Grosuplju je neznani storilec vlomil v gospodarsko poslopje in odtujil kosilnico in dve kolesi. Lastnika je oškodoval za okoli 300 evrov.
V Litiji so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili električne vodnike. Podjetje je oškodovano za nekaj tisoč evrov.

Prometna varnost
Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 17. ure se je na Zaloški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik mopeda, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. V postopku se je izkazalo, da je mladoletni voznik vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Podan bo obdolžili predlog na pristojno sodišče.

Včeraj, okoli 19. ure se je na cesti od Unca proti Cerknici zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Do prometne nesreče je prišlo, ker je motorist zaradi neprilagojene hitrosti trčil v vozilo, ki se je pred njim ustavilo zaradi razmer v prometu. Pri tem se je motorist lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 10. ure se je na Prušnikovi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena kolesarka, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padla in se lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Vir: PU Ljubljana

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine