4.3 C
Ljubljana
petek, 9 decembra, 2022

V zadnjih 24 urah na Koprskem izdaten “paket” ilegalnih migrantov: kar 222 so jih našteli

Piše: C. R.
Kar 222 ilegalnih prehodov meje so zabeležili policisti PU Koper v zadnjih 24 urah. Ob tem beležijo tudi primere tihotapcev. Policijska uprava Novo mesto pa je med ilegalnimi migranti zaznala tudi dva Rusa, ki sta očitno pobegnila pred mobilizacijo v svoji državi. 
Včeraj ob 10. uri so policisti med Movražem in Gračiščem ustavili osebni avtomobil ford  karavan,  italijanskih  registrskih  tablic,  ki ga je vozil 42-letni državljan Gruzije, v vozilu  pa  je bilo še pet državljanov Turčije, ki so prišli v Slovenijo nelegalno. Ob  22. uri  so  od Rižane proti Črnemu kalu zaustavljali osebni avtomobil chrysler grand voyager, švedske registracije. Voznik je ustavili vozilo in pobegnil, v  avtomobilu  pa  je  ostalo  osem oseb, ki so prišle v Slovenijo nelegalno.  Policisti  so  takoj  postavili  zasede  in  v Stepanih prijeli
28-letnega državljana Iraka, z urejenim statusom begunca v Nemčiji. Ob  2.30 so na Pomjanu prijeli 13 ilegalnih migrantov (12 državljanov Iraka in enega  državljana  Albanije). Z  zbiranjem  obvestil  so  ugotovili, da je bil vodič migrantov 18-letni državljan Albanije.
PU Celje pa poroča, da so včeraj v Trličnem  izsledili  šest  državljanov  Borundija  in  tri državljane  Konga,  ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.
Policisti  PU Novo mesto pa so med  opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice   (Obrežje,   Slovenska  vas,  Rigonce)  izsledili  in  prijeli  56 državljanov   Burundija,  16  državljanov  Konga,  dva  državljana  Rusije, državljana  Maroka in državljana Malija. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.
V zadnjih 24 urah so policisti Policijske  uprave  Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na  območju  Vrhnike  izsledili  in  prijeli  tujca  (drž.  Maroka),  ki je nezakonito prestopil državno mejo. Postopek s tujcem še poteka.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine