-1.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 6 februarja, 2023

V zadnjih 24 urah 48 ilegalnih prehodov državne meje

Piše: C. R.

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 58 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 157 klicev. Obravnavali so 14 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 s hujšimi poškodbami, s področja kriminalitete so obravnavali 1 vlom in 2 tatvini, zaradi kršitev javnega reda so bile 3 intervencije.
*****

V Izoli je nekdo vlomil v stanovanje in ukradel dve zlati ročni uri, nakit in gotovino.

Popoldan je v Seči z mopedom padel 39-letni domačin. Pri tem se je huje poškodoval (zlomljena lopatica). Izdan mu bo plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti.

Ob 17.30 je na cesti od Črnega kala proti Rižani padel motorist, 47-letni državljan Nizozemske. V levem ovinku je zaradi nepravilne strani vožnje trčil v robnik in padel. S kraja je bil odpeljan v SB Izola, kjer so ugotovili, da je huje poškodovan (zlom podlakti). Izdana mu je bila globa – nepravilna stran vožnje.

V Ilirski Bistrici so obravnavali 51-letno voznico osebnega avtomobila, kateri je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,51 mg/l. Z rezultatom se ni strinjala, zato ji je bil odrejen preizkus z etilometrom, katerega je odklonila. Odrejen ji je bil hitri test na mamila in zdravila ter strokovni pregled v ZD Ilirska Bistrica, kar je prav tako odklonila. Odrejeno ji je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Ob 22.40 smo bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom na avtocesti pred Divačo. Voznik se je zaletel v vozilo pred seboj, zatem pa odpeljal s kraja. Policisti so izsledili 30-letno povzročiteljico, kateri je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.58 mg/l. Sledi ji enoten obdolžilni predlog za alkohol, hitrost in pobeg s kraja prometne nesreče.

V Luciji je nekdo ponoči vlomil v poslovni prostor in ukradel nekaj gotovine.

****
Ilegalne migracije
Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24ih urah obravnavali 48 ilegalnih prehodov državne meje.

Vir: PU Koper

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine